21.5 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

El Consell de la Infància de Gandia reivindica el Dia escolar de la No-Violència i la Pau a través d’un vídeo manifest

– Els membres del IV Consell de la Infància de Gandia es van sumar a la Celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau de 2022 (30 de gener) amb un vídeo realitzat pels xiquets i les xiquetes de la ciutat que promou la cultura de la pau

El IV Consell de la Infància de Gandia celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau de 2022 a través d’un vídeo manifest realitzat per representants dels xiquets i les xiquetes de Gandia. D’aquesta manera, l’alumnat demana justícia, igualtat, comprensió i respecte al món en un dia que, asseguren, és simbòlic, ja que la cultura de la pau i la no-violència s’ha de treballar dia a dia.

Tal com expliquen a l’inici del vídeo manifest, el Dia escolar de la No-Violència i la Pau se celebra cada any el 30 de gener des de 1964 en l’àmbit mundial, una data que va ser triada perquè coincideix amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Així doncs, el manifest que publica el Consell de la Infància de Gandia és una manera de remarcar la importància del dret a la pau en el món; és el camí com afirmava Gandhi.

El vídeo s’emmarca dintre del Programa “La infància pren el micro”, impulsat per l’Àrea d’Infància de l’Ajuntament de Gandia i amb la col·laboració de la GVA. Per la seua banda, la regidora d’Infància de Gandia, Liduvina Gil, ha volgut agrair a tots els membres del IV Consell de la Infància del curs 2021-2022 per ser tan compromesos amb la difusió dels drets de la infància i amb la cultura de la pau.

Al manifest audiovisual també es dedica una part a la relació entre l’emergència climàtica i la pau. Així, els xiquets i xiquetes expliquen que la pau només pot aconseguir-se si es prenen mesures per a combatre el canvi climàtic. La regidora d’Infància se suma també a aquestes paraules de l’alumnat i assenyala que a través de la pau es pot construir un futur millor per a les persones i també per al planeta.

El vídeo manifest es pot veure al següent enllaç: https://youtu.be/s2yGXiauAQw

Articles relacionats