24.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

El Consell de la Infància de Gandia celebra el Plenari de Cloenda

 

  • El Consell de la Infància de Gandia celebra el Plenari de Cloenda presentant propostes de millora per a la ciutat

 

El dissabte, 01 de juliol, es va dur a terme el ple de clausura del Consell de la Infància de Gandia. Aquest òrgan de participació, conformat per xiquetes i xiquets d’entre 9 i 12 anys, va tindre l’oportunitat de presentar propostes de millora per a la nostra ciutat davant la presència dels membres del govern local de l’Ajuntament de Gandia.

El Consell de la Infància és un organisme que promou activament la participació dels xiquets i xiquetes en els assumptes que els afecten, reconeixent els seus drets fonamentals segons el que s’estableix per la Convenció dels Drets dels Xiquets. Aquest esdeveniment va marcar el tancament d’un període de treball col·laboratiu entre els representants dels cursos de 5é i 6é de Primària i les autoritats municipals, reflectint la importància d’escoltar i valorar les veus dels més petits en la presa de decisions.

Durant el ple, la infància de Gandia va presentar diverses propostes creatives i significatives per a millorar la nostra ciutat, com la protecció del medi ambient, el foment d’espais de joc segurs i la promoció de la inclusió social, entre altres temes. Aquestes propostes són el reflex de la sensibilitat dels xiquets per construir una ciutat més justa, sostenible i acollidora per a tots.

La presència dels membres del govern local en aquest esdeveniment va ser fonamental per a mostrar el respecte i el reconeixement que se’ls atorga als drets de participació dels xiquets i xiquetes. A més d’escoltar atentament les propostes presentades, els representants del govern van expressar el seu agraïment i compromís amb la implementació de les idees suggerides.

En paraules de Liduvina Gil, Regidora que ha estat al càrrec de l’Àrea d’Infància i impulsora del programa “La infància pren el Micro” destaca que: “Es va establir un diàleg constructiu entre els representants de la infància de Gandia i les autoritats, on es va deixar clar que els xiquets i xiquets són agents de canvi i posseeixen una visió valuosa per al desenvolupament de la nostra societat.

El ple de clausura del Consell de la Infància és un esdeveniment molt important, ja que permet involucrar a la infància de la ciutat en la configuració de polítiques i decisions que els afecten directament. En aquest sentit, la Regidora Liduvina Gil va destacar que Gandia ha de sentir-se orgullosa d’aquest Consell de la Infància, per ser un exemple de foment de la participació infantil i la promoció dels Drets de la Infància”.

Articles relacionats