EL CONSELL DE DONES DE GANDIA ES MARCA LA TRANSVERSALITAT COM A LÍNIA DE TREBALL

Dilluns passat es constituïa formalment el Consell Sectorial de les Dones, presidit per la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, i conformat per 34 persones. Hi tenen veu les formacions polítiques, les associacions de dones dels diferents districtes de la ciutat, la Universitat, mares i professorat del món de l’educació, els sindicats, les ongs i altres associacions i col•lectius de dones de Gandia.

A la primera sessió, a banda d’establir el règim de sessions, s’hi va començar a parlar del programa d’activitats al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, que es treballarà conjuntament. Milvaques va informar que la voluntat del nou govern és establir una línia de treball transversal. “És a dir, aconseguir que la dones estiguen presents en totes les polítiques que es programen des dels diferents departaments de l’Ajuntament, tal i com ja hem fet, per exemple, amb les jornades sobre la violència a les aules, conjuntament amb el Cefire i el departament d’Educació, les jornades de formació per a víctimes de violència de génere, amb l’àrea de Polítiques Econòmiques o la campanya de joguets no sexistes, amb el departament de Comerç”.
Una altra de les novetats és que es vol involucrar als col•lectius de dones d’una forma activa en les polítiques del govern. “Estem convençudes i convençuts que les polítiquesreals i efectives per a les dones han de vindre d’elles mateixes, les dones han de crear les polítiques que milloren la seua qualitat de vida. Al Consell Sectorial de les Dones s’abastaran temàtiques de tot tipus com són ocupació, joventut, educació, turisme, i sanitat, entre altres”.
Prova d’això, és el compromís d’impulsar un Pla d’Igualtat que marque les línies de les actuacions. “També hem plantejat la possibilitat de treballar en xarxa tots els col•lectius per tal d’optimitzar recursos i no duplicar serveis”, ha assegurat la regidora de Més Gandia.
Al Consell Sectorial de les Dones també s’hi va informar dels treballs que s’està realitzant des de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte.

El Consell Sectorial de les Dones contempla un ample ventall representatiu i té la següent composició: la Presidenta ésLorena Milvaques, vicealcaldessa i regidora de govern delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i la Vicepresidenta és Àngels Pérez, regidora de govern delegada de Seguretat, Trànsit, Mediació i Convivència.
Elsvocals en representació de l’Ajuntament de GandiasónLiduvina Gil Climent, regidora en representació del Grup Municipal PSPV-PSOE, Laura MorantPeiró, regidora en representació del Grup Municipal MÉS GANDIA, Ciro Vicente Palmer Pascual, regidor en representació del Grup Municipal C’sGandia i Mª Emilia ClimentBoix, regidora en representació del Grup Municipal PP.
La resta de vocals, en representaciód’altresentitats i institucions, sónRoser Pérez Mas (tècnica de l’Àread’Igualtat, Diversitat i PolítiquesInclusives),Joana Tomás Mas (Associació Dones de Beniopa), Amparo Muñoz Moltó (Associació Ames de Casa de Marxuquera), Francisca Seguí Poquet (Associació Dones de Benipeixcar), Florentina Morales Azuaya (Associació Dones del Raval), Rosario Castillo Ribes (Associació Dones del Grau), Violeta MiretBorrull (Associació Dones de Santa Anna), Isabel Ribes Castelló (AssociacióViudes Borja), Eva Bataller Sancho (AssociacióTyrius), Anna Costa Catalá (Associació Dones en Bloc), Mª José Vidal Morant (Associació Dones pelFutur), Carla Alezar Toro (Associació Dones de Hui), Amparo Peiró Roig (Associació Dones Sordes de Gandia), Juana Navarro Blasco (Associació Rosa delsVents), Estefanía Ortiz Ruíz (Asociación Mujeres de Éxito), MercèMorellGregori (AssociacióTirantianes), Amparo Palmer Poquet (Creu Roja Espanyola-Assemblea Local Gandia), Eduardo MahiquesEstruch (Cáritas Interparroquial), Sagrario Torres Cartas (representantUniversitat), Anna Blanco Beneyto (coordinadora d’Ampes i Centres PúblicsGandia), Beatriz Sánchez García (ConselldelsJoves), Francisco Escrivá Moratal (FedaVeïns), Silvia Pérez Miret (CGT-La Safor), Trini Puig Carbó (UGT), María Roig Mena (CCOO), Paula FayosMoragues (STAS), Felipe SavallParets (SPPLB). Per últim la Secretària, per delegació del Secretari General del Ple de la Corporació será Mª José Ferrer Tobarra.

Et Pot Interessar