15.4 C
Gandia
Dijous, 18 abril, 2024

El Congrés Faller valida les candidatures de Juan Marti i Franscisco Martínez a la presidència de les Falles de Gandia

En un maratonià congrés que s’està celebrant hui, 23 de març, amb la participació de més de 120 fallers de totes les Falles de Gandia, el primer que s’ha fet ha sigut donar validesa a les dos candidatures que s’han presentat per rebre la confiança del món faller gandià i així donar mandat els pròxims quatre anys.

És el comiat de Telmo Gadea després de nou anys on hi ha hagut llums i ombres en la seua gestió, possiblement 9 anys en el càrrec li han passat factura.

Canvi o Continuïtat?

Demà el món faller té la responsabilitat d’elegir qui serà el responsable durant els pròxims quatre anys de dirigir el Vaixell de les Falles de Gandia, unes falles que han sigut declarades Festa d’Interés Turístic Nacional.

Dos candidats que han demostrat que es pot competir sense ofendre a l’oponent, que amb educació han tramés els seus objectius i propostes per a les falles.

Algunes de les propostes d’ambdós coincideixen, ja que són tan necessàries que no podien obviar cap dels dos candidats. Per exemple en la democratització per a ser Fallera Major, perquè fins a este moment per ser Fallera Major de Gandia es necessitava tindre molta “pasta”, qüestió esta que elimina la possibilitat de ser candidata a moltes falleres.

Però es planteja una qüestió clau: Què volem? Canvi o Continuïtat?

L’aposta és fer de les Falles una nova versió 3.0 o quedar-se en una antiga 1.0. La candidatura de Juan Marti ha apostat per tindre un equip molt vinculat al món faller, però que no han estat mai en la Junta Local Fallera de Gandia, aire nou, sense cap ancoratge al passat, on es dona pas a la innovació i a una nova manera de fer.

L’altra la de la continuïtat, la candidatura de Francisco Martínez, que ha sigut vicepresident de la Junta Local Fallera de Gandia, ofereix una llista on hi ha fallers que fa més d’una dècada que pertanyent a la Junta Local Fallera. Una proposta menys arriscada?, pot ser per aquells que no valoren el canvi.

Demà és el gran dia?

Demà, 24 de març, des de les 9 h fins a les 20 h, estaran obertes les urnes per a elegir al candidat, una campanya prèvia de les dos candidatures, que han rebut el suport dels mitjans de comunicació, i que ha fet que Gandia tinga interés a saber el de vindre d’estes eleccions. Que guanye el millor.

Articles relacionats