EL CONFRARE DEL CRIST DEL SILENCI ESPERA PACIENT

El regidor de Ciutadans Ciro Palmer contemplava com un espectador més la roda de premsa que els seus dos asssessors oferien este dijous per denunciar presumptes irregularitats en la concessió de la gestió d’un centre esportiu a un empresari vinculat a esta formació política. Era una estampa inusual. Segons els dos assessors protagonistes, Dani Martín i Maximiliano Doncel, Ciutadans és aliena a les possibles irregularitats, que atribueixen a un procediment d’adjudicació que ha instruït el regidor socialista José Manuel Prieto, però actuaven per lliure. Ciro Palmer no deu estar massa d’acord amb el contingut de la roda de premsa, com tampoc ho està el portaveu del govern, el socialista José Manuel Prieto, per a qui el procés de concessió ha estat legal i transparent. 

 

Amb irregularitats o sense, el resultat és que Ciutadans Gandia ha esclatat com una magrana, i al darrere hi ha un mapa de fidelitats difícil de desxifrar. Dani Martín és una persona pròxima al socialista Salvador Gregori, a qui se li ha atribuït la responsabilitat de les finances municipals. I Maxi Doncel ret fidelitat a un sector exPP la màxima figura del qual és l’expresident local d’esta formació Enrique Orihuel. 

Però si al darrere hi ha una operació dirigida a sotmetre a Ciro Palmer per a que acabe lliurant l’acta de regidor, hi ha un element que no han tingut en compte. Palmer és confrare del Crist del Silenci. És un detall que en política pot resultar banal, però que descriu una persona acostumada a gestionar els seus silencis millor que les seues paraules, i sobretot acostumada a passar calvaris: Palmer no dimitirà mai de regidor per moltes creus que haja d’arrossegar. 

De moment, el regidor de Ciutadans ha demanat a l’alcaldessa la destitució dels seus dos assessors protagonistes de la roda de premsa. Es suposa que Diana Morant, que és qui té la potestat de nomenar i revocar, no posarà obstacle als desitjos de qui al cap i a la fi la va fer alcaldessa. Però la guerra està oberta, i s’hi ha implicat fins i tot Javier Sendra, secretari local de Ciutadans, qui ha pres part en favor dels dos assessors. A l’altra vora desenes de militants que no entenen que dos assessors hagen deixat al marge al regidor.

Et Pot Interessar