10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

El Concurs de fotografia Turística “Ciutat d’Oliva” ja té guanyadors

– Després d’un treball minuciós i laboriós de classificació, selecció, comprovació de dades tècniques i compliment de les bases de les més de mil imatges presentades

– Nou han sigut les categories a les quals es podien acollir els autors: platja a la tardor, platja a l’hivern, platja a l’estiu, barri antic, vila i raval, Setmana Santa, Moros i Cristians, gastronomia, turisme actiu, naturalesa i públic Facebook.

– S’han presentat un total de 1.111 fotografies, i destaquen les 88 de la categoria de turisme actiu, les 240 del barri antic, les 288 de naturalesa o les 149 imatges a l’apartat de platja a l’estiu.

La 1a edició del Concurs de Fotografia Turística “Ciutat d’Oliva”, organitzat per la Delegació de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, ja té guanyadors, després d’un ardu treball del jurat per a triar els guardonats i una anàlisi detinguda de les obres presentades.

L’objectiu d’aquest concurs de fotografia és plasmar els atractius turístics de la ciutat com són les festes, el barri antic, els monuments, la gastronomia, la naturalesa o les platges, a través de l’òptica dels veïns i visitants.

En aquesta edició 2020 s’han presentat un total de 1.111 fotografies, i destaquen les 88 la categoria de turisme actiu, les 240 del barri antic, les 288 de naturalesa o les 149 imatges presentades a l’apartat de platja a l’estiu.

Malgrat la gran quantitat de propostes enviades, el jurat ha hagut de deixar fora de concurs 420 treballs, per no complir tècnicament les bases de la convocatòria, així com els altres requisits legals publicats en la convocatòria, com ara temàtica determinada, anonimat de les imatges, filtres o retocs de les fotografies, per la qual cosa s’han deixat desertes huit categories.

Salvador Mañó, fotògraf professional; Ramón Llopis, tècnic del Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Oliva i expert en fotografia; Carmen Moreno, cap de l’Oficina de Turisme, i Adelina Vilaplana, tècnica del Departament de Turisme, han exercit com a jurat del Concurs.

Després de la decisió del jurat s’han fet públics els guanyadors d’aquesta edició, amb dos participants que han acumulat sis premis, ja que Vicente Mañó i Sergio González, autor de la imatge premiada pels vots en Facebook, han sigut guardonats en tres categories cadascun. A més, també han sigut premiades les imatges de Josefina Torrejón en la categoria de “platja a l’hivern”; Xavi Siscar, en “platja a l’estiu”; Vicente Llopis, en “barri antic, vila i raval” i Felipe Tomás Jiménez, en la categoria de “naturalesa”.

Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, ha qualificat de molt positiva aquesta primera edició del Concurs de Fotografia Turística “Ciutat d’Oliva” per la gran acollida i participació que ha registrat. A més, ha assenyalat “el gran interés i professionalitat del jurat per a seleccionar les fotos”.

Calafat també ha volgut felicitar els guanyadors, així com a tots els aficionats que han participat amb uns treballs de gran qualitat. “Continuarem apostant per aquest concurs per a consolidar-lo com una oportunitat perquè professionals i aficionats mostren el seu talent, alhora que plasmen els encants d’Oliva”. Per a finalitzar, ha anunciat que al setembre es convocarà la segona edició.

Cal recordar que cada premi està dotat amb 100 € per a la imatge guanyadora en cadascuna de les categories.

RELACIÓ DE FOTOGRAFIES GUARDONADES EN LES DIFERENTS CATEGORIES:

PLATJA A LA TARDOR

Fotografia guanyadora: “Chica en atardecer en la playa, Montgó al fondo, salpicando el agua”.

Autor: Sergio González

PLATJA A L’HIVERN

Fotografia guanyadora: “Amanecer azulado con barca de pesca y fondo Montgó”.

Autora: Josefina Torrejón

PLATJA A L’ESTIU

Fotografia guanyadora: “Playa de Aigua Blanca con parasol de cometa de Kitesurf”

Autor: Xavi Siscar

NUCLI ANTIC, VILA I RAVAL

Fotografia guanyadora: “El reloj de la iglesia de Santa María”

Autor: Vicente Llopis

SETMANA SANTA

Fotografia guanyadora: “Palma de ramos llevada en mano”

Autor: Vicente Mañó

MOROS I CRISTIANS

Fotografia guanyadora: “L’arrancà de l’Enginy”

Autor: Vicente Mañó

GASTRONOMIA

Fotografia guanyadora: “Plato de mejillones”

Autor: Vicente Mañó

TURISME ACTIU

Fotografia guanyadora: “Kitesurfistas y cometas navegando en la zona Kite de la playa”

Autor: Sergio González

NATURALESA

Fotografia guanyadora: “Naturaleza en la Font Salada”

Autor: Felipe Tomás Jiménez Ordóñez

PÚBLIC FACEBOOK

Fotografia guanyadora: “Atardecer amigas paseando por la playa”

Autor: Sergio González

Articles relacionats