20.8 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

El comerç de Gandia se suma cada vegada més a l’app de Pàrquings Municipals

  • S’hi han comptabilitzat 4.498 rebaixes en el preu de l’estacionament entre els mesos de gener i abril per compres als comerços locals. En total, s’han descomptat 10.423 hores i la mitjana de temps que romanen els vehicles als pàrquings del centre ha sigut de 2 h i 5 minuts.

  • La iniciativa es complementa amb les accions realitzades per a incentivar la mobilitat sostenible: meitat de preu per a les motos; aparcament gratuït per a bicicletes; i sis punts de recarrega de vehicles elèctrics entre els aparcaments del Centre Històric (Serpis) i del Prado.

Cada vegada són més els comerços que s’adhereixen l’aplicació de Pàrquings Municipals per tal d’oferir descomptes als seus clients en els aparcaments del Serpis i del Prado en el centre de la ciutat. Entre els mesos de gener i abril s’han comptabilitzat 4.498 rebaixes en el preu de l’estacionament. Així ho ha anunciat el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, acompanyat de la regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, i del president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Pedro Izquierdo. 

Durant aquests quatre mesos, s’han descomptat 10.423 hores en els en tiquets bonificats dels aparcaments municipals, la qual cosa indica que les persones que han acudit al centre han estat una mitjana de 2h i 5 minuts per la zona. «L’aplicació està tenint una resposta molt esperançadora. Esperem que el seu ús siga cada vegada major per tal que els clients tinguen més facilitats per aparcar en Gandia i els comerços puguen millorar la seua accessibilitat», ha expressat el regidor d’Economia i Hisenda.

Segons ha detallat Gregori, són 117 els comerços adherits a la iniciativa en aquests moments i estan a punt de sumar-se cinc o sis més a l’Associació de Centre Històric per poder emprar l’app en els seus establiments. «No deixa de ser l’inici. Cada vegada hi ha més gent que es vol apuntar perquè es poden obtindre beneficis com, per exemple, tindre el mòbil o llicència gratis per a tot l’any. Estem contents de com va funcionant la iniciativa», ha expressat Izquierdo.

A més dels descomptes i dels preus baixos de l’estacionament, els aparcaments municipals del centre han experimentat una transformació tecnològica i urbanística. Tal com ha agregat la regidora de Comerç, aquests tenen un doble objectiu: «incentivar el comerç i el consum» i «dinamitzar els pàrquings». En aquesta línia, Gregori ha indicat que s’ha creat l’hàbit d’utilitzar el del Centre Històric (Serpis) i el del Prado a l’hora d’acudir al Centre Històric de Gandia per a comprar o realitzar activitats d’oci.

Per altra banda, els regidors han apuntat també la voluntat d’incentivar la mobilitat sostenible. Així, les motos poden aparcar a la meitat del preu normal d’ambdós pàrquings municipals; les bicicletes es poden deixar gratuïtament; i s’han inclòs quatre carregadors per a cotxes elèctrics en el del CH, a més del dos que existien prèviament al del Prado. «Hui mateix s’ha firmat la retenció de crèdit per a les plaques fotovoltaiques, les quals donaran servei a aquests aparcaments i serà un gran estalvi d’energia per a la ciutat. Estem apostant per una mobilitat més sostenible. ”, ha conclòs.

Articles relacionats