El CIS situa al PSOE 9’5 punts per davant del PP

El PSOE seria la força més votada si ara hi haguera eleccions, segons el Baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al passat mes de juny. En concret, després de l’arribada de Pedro Sánchez al Govern, els socialistes obtindrien un 29,9% dels vots, traient 9,5 punts d’avantatge al PP, que quedaria en segona posició empatat amb Ciutadans, mentre que Units Podem i les seues confluències es desplomarien fins a un 15,6% d’intenció de vot.
La immigració ha irromput com a cinquè problema nacional en el rànquing de preocupacions inclòs pel CIS en el seu Baròmetres. En concret, el fenomen migratori apareix citat com un problema en un 11,1% dels qüestionaris, recuperant així les xifres que marcava en 2011 i més que triplicant la dada de juny, quan es va anotar un 3,5% d’esments.
El debat sobre la immigració va tornar al primer plànol del debat polític a Espanya després que el passat 11 de juny el Govern de Pedro Sánchez acceptara acollir en el port de València al vaixell ‘Aquarius’, amb més de 600 immigrants indocumentats a bord.
D’altra banda, el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, l’astronauta Pedro Duque (a la imatge), és el ministre de Pedro Sánchez millor valorat i, amb una puntuació de 5,41, és l’únic membre del nou Govern que supera l’aprovat, segons el Baròmetre del CIS, el primer que ha examinat al nou Executiu.
A continuació se situen el titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, amb una nota de 4,89 i la d’Economia, Nadia Calviño, amb 4,81 punts. El quart, Josep Borrell (4,76) és a més el més conegut pels espanyols, i l’únic al que va valorar quasi un 50 per cent dels enquestats.
En l’extrem més baix de la taula estan la titular d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, amb un 4,31 i el d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, amb un 4,39. També són dels més desconeguts, al costat de la titular de Justícia, Dolores Delgado, que, no obstant açò, obté una nota de 4,51.
Tots, a més, superen en valoració al president del Govern, Pedro Sánchez, i açò que el seu 4,04 li situa quasi al capdavant dels líders polítics -només el supera, per una centena, el diputat de Compromís Joan Baldoví-.

Et Pot Interessar