10.8 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

El cicle #EstiuFestiu als barris es tancarà al Centre Històric

• El departament d’Escena Urbana i Política Festiva ha programat l’11 i 12 de setembre microespectacles amb músiques, dansa i ball, teatre… a diferents escenaris urbans del Centre Històric

• El 12 de setembre hi haurà una actuació de gran format a la plaça Tirant, el musical “Top Talent”. L’aforament serà limitat a 350 persones, amb totes les mesures de seguretat enfront de la COVID-19. És gratuït, però cal inscriure’s, a partir del pròxim dilluns, a www.gandia.org

• José Manuel Prieto: “La filosofia de la programació, que continuarà durant la tardor en formats reduïts, és, d’una banda, suplir l’absència de les festes dels barris i la Fira i Festes de Gandia, dinamitzar el carrer i donar suport al sector cultural.”.

El cicle #EstiuFestiu als barris de Gandia finalitza l’11 i 12 de setembre pròxims al Centre Històric. El regidor delegat d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, acompanyat del programador i tècnic municipal, Juanjo Payá, han presentat aquest matí les activitats, sota el lema: “La Festa al Cor de la Ciutat”.

Durant dos dies, els carrers i places del centre acolliran diversos formats amb actuacions musicals, ball, dansa, teatre… “La filosofia de la programació és, d’una banda, suplir l’absència de les festes dels barris i la Fira i Festes de Gandia, portar alegria, dinamitzar el carrer… I donar suport al sector cultural, també molt castigat per les conseqüències de la crisi sanitària. Volem demostrar que és compatible organitzar activitats culturals i respectar i garantir les normes de seguretat enfront de la COVID-19”, ha assegurat Prieto.

Per la seua banda, Payá ha explicat que, “igual que ha passat amb la programació del Port Art (durant l’estiu al Moll dels Borja) o amb “La mar de teatre” (presentada recentment), s’aprofiten espectacles programats per a la Fira i Festes, que no s’hi podran realitzar després de la suspensió de les festes majors de Gandia. Així, la programació continuarà durant la tardor amb formats reduïts” o d’altres de major aforament, però amb control d’accés i respectant les normes de seguretat.

Programa

Pel que fa al programa “La Festa al Cor de la Ciutat”, l’11 de setembre, de 18 a 20 h, i hi haurà microespectacles amb “músiques del món” al carrer Major i dansa i ball a la Vilanova. El dia 12, teatre a la Vilanova i música i dansa al carrer Major. També hi haurà música itinerant abans o després de les actuacions.

S’hi ha programat dos espectacles d’un format més gran: En primer lloc, el divendres 11, a les 20.30 h, a la plaça de l’Escola Pia, la banda “Tito Portet” presenta el seu segon treball, Bon Port (2019) amb ritmes tradicionals del Carib i el Pacífic. I el dissabte 12, a les 20 h, a la plaça Tirant, el musical “Top Talent”, espectacle d’un impacte visual increïble, amb música, coreografies, foc i un equip acrobàtic amb artistes formats al Circ del Sol, arredonit amb la veu de Mireia Ortiz. Perquè el públic hi puga assistir amb total garantia, s’han establit uns protocols que garanteixen en tot moment la seguretat de les persones assistents. Així, cal tindre en compte que:

– L’assistència és gratuïta, però l’aforament està limitat a 350 persones. Per poder accedir caldrà fer un registre previ a la web municipal www.gandia.org (a partir del pròxim dilluns), on s’haurà d’indicar el nom, DNI i número de telèfon. Cada persona podrà sol·licitar un màxim de 2 entrades.

– L’entrada a la plaça del Tirant es farà pel carrer Mesquita del Raval /Canonge Noguera.

– Per a poder assistir caldrà identificar-se amb un document acreditatiu.

– L’accés al recinte s’obrirà 40 minuts abans de l’actuació. Cal anar-hi amb temps suficient per a evitar aglomeracions a l’entrada.

– En tot moment caldrà portar la mascareta i seguir les indicacions del personal de l’organització.

Articles relacionats