El cicle de cinema solidari de Gandia tindrà vint projeccions entre el 9 de juliol i el 23 d’agost

El regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania de Gandia, Nahuel González; el Responsable i Tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Juanjo Pallà, i el responsable del programa de TASOC i Dinamitzador dels barris de Gandia, Juanjo Reig, han presentat la nova edició del Cinema d’Estiu Solidari que començarà el proper 9 de juliol i finalitzarà el 23 d’agost. Al llarg d’aquestes setmanes, es realitzaran un total de 20 projeccions a tots els barris de Gandia que començaran a les 22:00h i tindran una entrada gratuïta i per a tots els públics.

González, ha ressaltat el caràcter solidari de la iniciativa que demana al públic que “aporte material per al menjador social”, el qual és un dels dos objectius de Cinema d’Estiu Solidari. “Necessitem recaptar menjar no perible per a un col·lectiu social com és Bunyoleres sense Fronteres, el qual necessita el suport de l’Ajuntament de Gandia i dels veïns i veïnes de la ciutat per poder ajudar a les persones que pitjor ho estan passant”, ha agregat. A més, ha recalcat la importància de que el producte més demandat és l’oli, ja que “és difícil d’aconseguir i en necessiten molt per a cuinar els aliments”.

El segon objectiu és el d’apropar la cultura cinematogràfica als ciutadans. Pallà ha descrit la programació del Cinema d’Estiu Solidari que comptarà amb un total de set produccions espanyoles, nord-americanes i d’animació que estaran subtitulades per a les persones sordes. Entre elles destaquen títols molt exitosos en taquilla com Perfectos desconocidos, o Kong: isla calavera o Ballarina. La vida de Calabacín, que s’havia programat el 19 de juliol a la plça Jardinet i el 7 d’agost a la plaça de Benipeixar, ha estat substituïda per problemes aliens a l’ajuntament. En el seu lloc es projectarà La suerte de los Logan i Ballerina, respectivament.  

Per la seua banda, el Dinamitzador dels barris de Gandia, ha destacat la importància de que l’activitat es desenvolupe en els barris perquè, d’acord amb el que ha apuntat Pallà, promou un “intercanvi de persones que acudeixen als diferents barris per gaudir de les projeccions cinematogràfiques”. Ha aprofitat també per convidar a la gent a que participe en aquesta iniciativa solidaria que funciona “perquè així ho han demostrat els altres anys” i que, a més, permet gaudir del cinema a tots els veïns i veïnes de Gandia.

Et Pot Interessar