18 C
Gandia
Dijous, 18 abril, 2024

El Centre Social Marcel·lí Pérez del Grau serà un edifici del segle XXI que va ser construït al XIX

 

– Les obres de reforma integral del Centre Social Marcel·lí Pérez del Grau començaran al juny

– L’actuació té un pressupost d’1.296.000 euros, dels quals 996.000 euros procedeixen d’una ajuda del PIREP Local i 300.000 € seran sufragats pel govern municipal

El Centre Social Marcel·lí Pérez del Grau serà remodelat gràcies als fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PIREP Local) un cop ha estat aprovada l’ajut sol·licitat pel govern local.

En concret, es preveu una intervenció que ascendeix a 1.296.000 euros, dels quals 996.000 euros correspondran al PIREP Local i 300.000 € seran sufragats pel govern municipal.

Així ho ha informat aquest matí en roda de premsa l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat pel vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell.

Tal com ha recordat José Manuel Prieto, des del govern municipal i gràcies a la feina que es fa des de l’administració es treballa per “no perdre cap oportunitat de les que ens ofereixen els fons europeus per continuar millorant i transformant la ciutat amb projectes que tinguen un retorn i milloren les condicions de vida dels gandians”.

Sobre aquesta actuació, Prieto ha destacat que també permetrà millorar els serveis públics que es presten al Grau alhora que es regenera l’entorn. Un altre aspecte que ha destacat la primera autoritat municipal és que aquesta iniciativa millorarà l’eficiència energètica de l’edifici.

Pel que fa a l’estat d’execució del projecte, durant la compareixença s’ha informat que l’actuació és al departament de Contractació i ja s’ha obert el període per presentar les sol·licituds per a l’execució de les obres. Un termini que finalitzarà el pròxim 13 d’abril. Una vegada licitades les obres el termini d’execució serà de dotze mesos.

“Des del 1987 no s’havia executat una actuació al centre i nosaltres emprendrem una acció integral amb una reforma d’envergadura que millorarà l’eficiència energètica, instal·larà plaques solars, coberta verda a més d’un sistema de reutilització de l’aigua i l’automatització de les instal·lacions” va explicar Prieto qui ha afegit que es milloraran aspectes com l’accessibilitat, els espais disponibles i la confortabilitat dels usuaris.

Per la seua banda, Josep Alandete ha qualificat la inversió com a “important” i ha afegit que “aquesta iniciativa generarà noves oportunitats al Grau”. També ha fet valdre que la inversió perseguisca aconseguir “un edifici molt més sostenible que ens ajude a combatre el canvi climàtic” i ha recordat que al Grau s’han dut a terme destacades actuacions aquesta legislatura i que la intenció és continuar invertint a la barriada.

Finalment, Miguel Ángel Picornell ha valorat que l’actuació s’ha consensuat amb els usuaris i els treballadors del centre perquè el resultat satisfaça totes les parts implicades que utilitzen diàriament l’edifici. “Des que ens van arribar les bases del PIREP Local teníem clar que estaven fetes a mida del centre social. Hem parlat amb usuaris, veïns i treballadors per aconseguir disposar d’espais que satisfacen totes les necessitats. En definitiva, tindrem un edifici del segle XXI que va ser construït al XIX”.

Per acabar, Picornell ha explicat que les obres començaran al juny una vegada s’hagen produït les eleccions, ja que el Centre Social és col·legi electoral. “Començar ara les obres provocaria un problema innecessari que hem estimat evitar” ha declarat.

Articles relacionats