22.5 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

El Centre Sanitari de Roís de Corella de Gandia iniciarà part de la seua activitat el 29 de febrer

 

• S’està procedint al muntatge de l’equipament de l’àrea de Seguretat Alimentària per a iniciar l’activitat en el nou espai sanitari el dijous, 29 de febrer

• L’ocupació d’esta nova infraestructura sanitària es realitzarà en tres fases

La Conselleria de Sanitat està procedint al muntatge de l’equipament del Centre de Salut Pública de Gandia al nou espai sanitari Roís de Corella per a iniciar la seua activitat el dijous, 29 de febrer, en este nou espai.

D’esta manera, tal com va anunciar el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, este mes s’obri el nou espai sanitari, situat en el solar de l’antic Hospital Francesc de Borja, amb l’inici del trasllat del Centre de Salut Pública de Gandia.

Esta nova infraestructura sanitària, que consta de tres edificis, albergarà el Centre de Salut Pública, la Casa del Pacient, el Centre de Salut Mental i un Centre de Salut Integrat, així com la Plaça de la Salut i un aparcament subterrani per a treballadors.

Amb esta obertura, s’avança en el procés de muntatge i instal·lació d’equipament de cada dependència, que s’anirà realitzant per fases i es culminaran, previsiblement, abans de l’estiu.

La primera fase comença amb la ubicació del Centre de Salut Pública i la Casa del Pacient, en un dels edificis de quatre plantes. A continuació, es traslladarà l’àrea de Rehabilitació i Salut Mental Ambulatòria a l’edifici central, que consta de tres plantes. En l’última fase s’instal·larà el Centre Sanitari Integrat, que inclou un punt d’atenció continuada i ocuparà l’altre edifici de quatre plantes.

Així mateix, al llarg d’esta setmana es procedirà a la retirada de les tanques que envolten tota la parcel·la, de 6.500 metres quadrats de superfície, entre el Passeig Germanies i el carrer Benicanena, amb el que s’obri l’accés a la Plaça de la Salut per a ús ciutadà. Esta plaça pública comprén una superfície de 3.500 metres quadrats i inclou equipament per a realitzar exercicis físics saludables, mobiliari urbà, fonts i vegetació.

Centre de Salut Pública

Les tres primeres plantes de l’edifici del carrer Sant Pere corresponen al Centre de Salut Pública de Gandia que, amb este trasllat, amplia i millora les seues instal·lacions.

Així, la primera fase arranca amb el trasllat i inici d’activitat de l’àrea de Seguretat Alimentària i la resta d’unitats del Centre de Salut Pública el faran progressivament fins a completar tot el trasllat, previsiblement la segona setmana de març.

El nou edifici de Salut Pública disposa de huit despatxos per a l’àrea de Seguretat Alimentària, sis per a Promoció de la Salut i Salut Laboral, cinc per a Vigilància de la Salut (que comprén Sanitat Ambiental i Epidemiologia), i altres cinc per a direcció i administració.

Disposa també d’una sala d’actes amb capacitat per a 50 persones, i àrea d’atenció sanitària amb la seua corresponent sala d’espera, a més dels magatzems, lavabos i espai per al manteniment refrigerat de vacunes.

Articles relacionats