17.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Beniarjó acull una exposició d’artistes internacionals establits a la Safor

 

• Eklektix23 Art Society mostrarà les seues obres d’art contemporani de l’1 al 10 de març

• Com a novetat, les obres no estaran penjades de la paret sinó del sostre, formant un cercle, des d’on l’espectador podrà admirar les peces

La sala d’exposicions Vicent Vidal Miñana de Beniarjó acull una exposició col·lectiva d’artistes internacionals establits a la Safor, principalment en el municipi d’Oliva. Aquesta mostra, que va haver de ser cancel·lada mesos enrere per motius de salut d’un dels seus integrants, s’inaugurarà finalment el divendres 1 de març a les 19.30 hores.

L’associació d’art Eklektix23 està formada per una amalgama d’artistes, pintors i escultors provinents de diversos països europeus com la Gran Bretanya, Irlanda, Suècia, Alemanya, Holanda, Finlàndia, Eslovàquia i Itàlia. Tots ells comparteixen dues passions: en primer lloc la comarca de la Safor, en la qual han fixat la seua residència i la segona, l’atracció per l’art contemporani en les seues diferents manifestacions i corrents.

Els artistes participants en l’exposició  són: Angela TownConnie FahyGraham FlowerdewOlena SpiridonovaAgg SzyfterVirginia ChiodiniValerie Brown, Nock Robinson, Oscar Carvajal i Lidia Carrió, Joakim WaseswardLydia Jones, Salva Mascarell, Sauro Giannini i Sue Pettinger.

Cal destacar que dos dels artistes participants tenen arrels a  Beniarjó: Joakim Wasesward ha fixat la seua residència en el municipi i Salva Mascarell va nàixer en aquesta localitat.

L’agrupació d’Eklektix23 sol convidar a un o una artista de la Safor a participar en les seues exposicions col·lectives i en el cas de la mostra de Beniarjó serà l’artista Chele Esteve, professora de la Universitat Politècnica de València.

Com a novetat, en aquesta exposició es realitzarà un comissariat especial, que vol fer valdre el concepte de la comunitat com a base del desenvolupament humà. En aquest sentit, les obres no estaran penjades de la paret, sinó del sostre, formant un cercle, de manera que l’espectador haja d’entrar en el cercle per a admirar les peces.

L’exposició Eklektix23 s’inaugurarà el divendres 1 de març a les 19.30 hores i romandrà oberta fins al dia 10 de març.

Articles relacionats