22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

El centre educatiu Esclaves de Benirredrà aconsegueix l’acreditació ERASMUS+

El centre Esclaves del Sagrat Cor de Jesús de Benirredrà s’acredita com a CENTRE ERASMUS+ per al període 2022-2027 gràcies a la qualitat del seu Pla de Desenvolupament Europeu. Això implica un finançament estable per a dur a terme nous Projectes Erasmus+ que els ajudaran a millorar el centre en temes tan importants com:

– Noves metodologies actives aplicades al procés ensenyament-aprenentatge.

– Educació en igualtat, inclusió i atenció a la diversitat.

– Sostenibilitat i medi ambient.

– Processos democràtics i institucions europees.

– Competències digitals i gestió de la informació.

L’Acreditació Erasmus és una nova eina del renovat programa Erasmus+ 2021-2027 que assegura la capacitat de les institucions educatives de desenvolupar activitats de mobilitat d’alta qualitat que servisquen per a la millora de la mateixa organització.

Permet tindre un accés simplificat a les oportunitats de finançament de l’Acció Clau 1 en els sectors d’educació escolar, formació professional i educació de persones adultes.

L’objectiu principal de les ‘Acreditacions Erasmus’ (KA120) és reforçar la dimensió europea de l’ensenyament i l’aprenentatge, millorar la qualitat de l’ensenyament i l’aprenentatge, fomentar els valors comuns europeus, promovent el coneixement sobre el patrimoni europeu compartit i la riquesa de la diversitat, i contribuir a la creació de l’Espai Europeu d’Educació.

Mitjançant la concessió d’aquesta ‘Acreditació Erasmus’ es confirma que les organitzacions seleccionades han establit un ‘Pla Erasmus’ per a dur a terme activitats de mobilitat d’alta qualitat en el marc d’una iniciativa més àmplia de desenvolupament de la seua organització.

ERASMUS

QUINS SÓN ELS AVANTATGES DE L’ACREDITACIÓ ERASMUS?

Per a obtindre l’acreditació, les organitzacions han de crear un pla d’execució d’activitats de mobilitat d’alta qualitat i utilitzar-les per a millorar la seua oferta educativa i formativa. Una vegada acreditades,
les organitzacions poden gaudir dels següents beneficis:

• FINANÇAMENT ESTABLE: L’organització pot confiar que el programa li ajudarà amb fons per a noves activitats de mobilitat cada any.

• OPORTUNITATS DE CREIXEMENT I DESCOBRIMENT: Els centres acreditats pot provar nous tipus d’activitats o col·laboracions amb organitzacions associades noves, sense haver de presentar una sol·licitud diferent cada vegada.

• CREACIÓ D’UNA ESTRATÈGIA PRÒPIA L’acreditació Erasmus permet als centres definir els seus propis objectius i dona la llibertat de triar la velocitat a la qual vol avançar. A mesura que progressa el seu Pla de Desenvolupament Europeu, també pot actualitzar-ho perquè continue sent adequat.

• INVERSIÓ EN EL FUTUR L’accés estable al finançament significa que les organitzacions poden centrar-se en objectius a llarg termini. Les activitats de mobilitat poden utilitzar-se per a millorar de manera gradual la qualitat de l’ensenyament i l’aprenentatge en l’organització fins a aconseguir nivells nous.

En definitiva, gràcies a aquesta acreditació, el col·legi Esclaves SCJ podrà continuar oferint a l’alumnat més oportunitats i mobilitats per tota Europa que els permetran compartir amb altres estudiants europeus l’experiència de créixer i aprendre junts en tots aquests àmbits. Amb aquest pas, el centre aferma la seua aposta per una escola més europea, innovadora, inclusiva i sostenible.

Destacar tot l’esforç del personal del centre que ha fet possible aquest reconeixement i que situa el Pla de Desenvolupament Europeu de les Esclaves entre els 50 millors de tota Espanya d’un total de més de 700 centres presentats en aquesta convocatòria. Felicitar també a tot l’alumnat que amb la seua il·lusió i ganes d’aprendre representen la força que anima a continuar obrint les portes de les Esclaves a Europa.

Articles relacionats