El centre de salut d’Oliva reprén les intervencions de Cirurgia Menor

• Es tracta de tècniques quirúrgiques de curta duració i baix risc, com és el cas ungles encarnades o quistos sebacis

El centre de salut d’Oliva ha reiniciat les intervencions de Cirurgia Menor al cap d’un any paralitzades per la pandèmia. Es tracta de tècniques quirúrgiques de curta duració que s’apliquen generalment sobre estructures superficials, solen requerir anestèsia local, i són de baix risc i mínimes complicacions.

En concret, la cirurgia es realitza sobretot en casos de fibromes o angiomes, quistos sebacis, ungles encarnades i queratosis o acrocordones, i, en menor mesura, en berrugues, lipomes, nevus i malformacions d’ungles.

Alguns dels principals avantatges d’aquesta mena de cirurgia són l’estalvi de recursos hospitalaris, la reducció de la llista d’espera quirúrgica, i la generació d’un espai segur i amable per al pacient, al qual no li suposen pràcticament cap molèstia.

L’equip de Cirurgia Menor del centre de salut d’Oliva el componen sis facultatius, sis professionals d’infermeria i una tècnica en cures auxiliars d’infermeria. Les intervencions a Oliva van començar a la fi de 2016 i es realitzen més de 250 intervencions a l’any.

Et Pot Interessar