15.6 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

El centre de salut de Bellreguard incorpora la cirurgia menor a la seua cartera de serveis

• La cirurgia es realitza sobretot en casos de quistos sebacis i ungles encarnades, i també per a berrugues i lipomes

• El departament de Gandia compta amb aquesta prestació a les zones d’Oliva, Grau de Gandia, Tavernes de la Valldigna i Ador-Vilallonga

El centre de salut de Bellreguard, que pertany al Departament de Salut de Gandia, ha incorporat la cirurgia menor a la seua cartera de serveis. Es tracta de tècniques quirúrgiques de curta duració que s’apliquen generalment sobre estructures superficials; solen requerir anestèsia local, i són de baix risc i mínimes complicacions.

En concret, les intervencions es realitzen sobretot en casos de quistos sebacis i ungles encarnades, i, en menor mesura, en berrugues, lipomes i malformacions d’ungles.

Alguns dels principals avantatges d’esta mena de cirurgia són l’estalvi de recursos hospitalaris, la reducció de la llista d’espera quirúrgica, i la generació d’un espai segur i amable per al pacient, al qual no li suposa pràcticament cap molèstia.

Este servei es presta als pacients de la zona bàsica de salut de Bellreguard, que comprén, a més d’este municipi, els següents: Almoines, Alqueria de la Comtessa, Beniarjó, Daimús, Guardamar de la Safor, La Font d’en Carròs, Miramar, Palmera, Piles, Potries i Rafelcofer.

Bellreguard se suma així a les altres zones de salut d’Atenció Primària del Departament que realitzen intervencions de cirurgia menor: Oliva, Grau de Gandia, Tavernes de la Valldigna i Ador-Vilallonga.

L’objectiu del departament és continuar formant a professionals, incloent-hi metges residents en Medicina Familiar i Comunitària, per a incorporar aquest en altres centres d’Atenció Primària.

Articles relacionats