17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

El CEIP Joan Martorell de Gandia celebra el seu 50 aniversari

– Dins dels actes previstos, un d’ells serà un sopar de generacions amb molts dels exalumnes, professors, directors i membres del col·legi que han format part de la seua història. Un altre acte serà de caràcter institucional.

– El col·legi va ser una peça molt important en el moviment de renovació pedagògica de l’època amb una identitat pròpia molt marcada.

La regidora d’Educació, Carmen Fuster, acompanyada per Àlex Blasco, director del CEIP Joan Martorell; Loles Tur, presidenta de l’AMPA; i Jaume Borràs, docent, director i inspector jubilat vinculat al centre des dels seus orígens, han presentat aquest matí als mitjans i la societat de Gandia la commemoració del 50 aniversari del centre. També se celebra aquest 2023 els vint anys de la reforma integral, que s’inaugurà el 26 de febrer de 2003.

“Celebrem els cinquanta anys en els quals el Joan Martorell ha sigut una peça molt important en tot el moviment de renovació pedagògica de l’època amb una identitat pròpia molt marcada que ha transformat la societat de Gandia”, ha expressat Carmen Fuster.

Per la seua part, Borràs, com a membre vinculat al centre des dels seus orígens, ha fet una mirada retrospectiva a la història d’un dels col·legis públics amb més rellevància educativa a Gandia-Beniopa. “El col·legi ha anat evolucionant amb el pas del temps, com és normal, però el que destacaria és que en els anys 70 i 80 ja hi havia un grup de persones formades que van fer que fora un centre molt dinàmic”, ha assenyalat el que fora director, docent i inspector.

A més, Jaume Borràs va formar part dels 10 docents que es van adherir al Pla de Reforma de la Conselleria d’Educació que posteriorment van aconseguir que el col·legi fóra considerat un centre d’Experimentació i Innovació Educativa, rebent la felicitació per part de la mateixa Conselleria.

També fou un dels impulsors de la instauració de l’AMPA per donar visibilitat i presència als pares i mares dels alumnes. “Gràcies a ells vam tindre una major implicació en el que passava a les aules i fèiem assemblees trimestrals per a contar el funcionament i l’estructura interna del centre”.

En representació de l’AMPA i explicant les activitats que s’han dut i es duran a terme aquest any per tal de commemorar el 50 aniversari, Loles Tur ha comentat que al passat carnestoltes ja es van fer activitats ambientades en aquesta efemèride i que “a la setmana cultural continuarem portant activitats que mostren els cinquanta anys del col·legi”.

A més, dins dels actes previstos, un d’ells serà un sopar de generacions amb molts dels exalumnes, professors, directors i membres del col·legi que han format part de la seua història i un altre institucional. Tur ha aprofitat per a recordar que a la direcció 50anysmartorell@gmail.com tot aquell que ho desitge pot enviar fotos o vídeos que després es difondran per les xarxes socials per tal de rememorar vivències passades.

Finalment, l’actual director, Àlex Blasco ha agraït a l’Ajuntament de Gandia per obrir les portes al centre en aquest 50 aniversari i recordat la tasca que van començar uns i amb el pas del temps “hem continuat els que hem entrat més tard. El més important és que el CEIP Joan Martorell és ara el que era fa cinquanta anys, l’esperit s’ha mantingut”, ha conclòs.

Articles relacionats