19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

El Campus de Gandia incorpora un nou màster en intel·ligència turística

 

 

 

· El nou títol, Màster Universitari en Intel·ligència Turística, s’impartirà a partir del pròxim curs acadèmic 2023-2024

· El Màster Universitari en Intel·ligència Turística completarà la formació del professional del sector turístic

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) impartirà un nou màster, Màster Universitari en Intel·ligència Turística (MuInTur), a partir del pròxim curs acadèmic 2023-2024. “L’objectiu principal és especialitzar a l’alumnat en la integració de les solucions tecnològiques i els models d’Intel·ligència Turística”, ha assenyalat el director acadèmic del títol, Alberto Palomares.

Turisme i planificació

El terme Intel·ligència Turística fa referència a la capacitat d’aprofitar les dades generades per l’usuari per a millorar i ajustar l’oferta a la demanda de manera eficient. Però, sobretot, per a “recolzar en la presa de decisions estratègiques en un destí i/o empresa turística”. En aquest sentit, com ha indicat Palomares, “la Intel·ligència Turística es planteja com una via de planificació i gestió turística des de la innovació, la governança, l’accessibilitat, la sostenibilitat i la connectivitat”.

Pla d’estudis del MuInTur

Per a dissenyar el pla d’estudis del Màster Universitari en Intel·ligència Turística, s’ha utilitzat com a referent el pla d’estudis del Grau en Turisme que s’imparteix al Campus de Gandia de la UPV. De fet, “aquest grau defineix les competències bàsiques requerides per a accedir al màster” i, per part seua, “el pla d’estudis del nou màster completarà la formació universitària de l’estudiant del Grau en Turisme en competències addicionals, especialment les relacionades amb les TIC”.

Per això, com s’ha manifestat des de la direcció del màster, els graus oferits per les universitats espanyoles relacionats directament amb el turisme, així com el Grau en Administració i Direcció d’Empreses, “són els més adequats per a accedir al Màster Universitari en Intel·ligència Turística”.

Oferta acadèmica del Campus de Gandia

Amb aquest nou màster, el Campus de Gandia de la UPV amplia la seua oferta acadèmica per al pròxim curs acadèmic 2023-2024: 5 graus (Grau en Tecnologies Interactives; Grau en Comunicació Audiovisual; Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge; Grau en Ciències Ambientals i Grau en Turisme), 3 dobles graus (Doble Grau Ambientals + Forestals; Doble Grau ADE + Turisme i Doble grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge + Comunicació Audiovisual), 5 màsters (Màster Universitari en Enginyeria Acústica; Màster Universitari en Avaluació i Seguiment Ambiental d’Ecosistemes Marins i Costaners; Màster Universitari en Comunicació Transmèdia i Màster Universitari en Postproducció Digital i Màster Universitari en Intel·ligència Turística) i el programa de Doctorat en Ciència i Tecnologia Marina i Costanera.

Articles relacionats