23.8 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

El Campus de Gandia acull la seua primera jornada de podcast educatiu

 

• Professors universitaris de tota Espanya presentaran en EDUCAST21 les noves tendències del podcast educatiu i les claus per a utilitzar-lo amb alumnes

• L’esdeveniment tindrà lloc el 13 d’octubre i podrà seguir-se en línia

Professors universitaris, investigadors i creadors de diferents punts d’Espanya es donaran cita dimecres que ve , 13 d’octubre, al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València per a celebrar “EDUCAST21, I Jornada del Podcast Educatiu”.

La cita, que començarà a les 9.00 hores, serà retransmesa en línia i comptarà amb dues taules redones especialitzades. La primera d’elles se centrarà en l’ús del  podcast en la universitat i comptarà amb ponents vinguts des de les universitats Autònoma de Barcelona, Salamanca, la Corunya i Nebrija (Madrid).

La segona taula redona es dedicarà a la formació del professorat per a l’ús del podcast en nivells preuniversitaris i les competències que aporta als estudiants.

Per a aquesta primera jornada l’organització ha convidat a Juan Jesús Pleguezuelos, autor del podcast “Història d’Espanya per a Selectivitat” de la plataforma Podium, que ha collit un notable èxit durant la pandèmia entre els estudiants que havien de fer front a la prova d’accés a la universitat (EVAU). Compartirà taula amb ponents especialistes en innovació educativa i àudio de València i Aragó.

EDUCAST21

EDUCAST21 es presenta com el primer esdeveniment a Espanya dedicat exclusivament a analitzar les noves tendències i eines d’àudio aplicades a l’ensenyament. Serà el tancament del projecte d’investigació i millora educativa (PIME) impulsat per professors del Campus de Gandia i que ha aconseguit que els alumnes desenvolupen els seus propis podcasts mentre aprenen de manera teòrica i pràctica les habilitats necessàries per a progressar en els seus estudis. En la jornada es dedicaran uns minuts a parlar de l’experiència
i dels resultats obtinguts.

Aquest projecte d’innovació ha sigut coordinat per Ariadna Fernández Planells i ha comptat amb la participació dels professors Nadia Alonso, Raúl Terol, Juan Manuel Sanchis, Cristina Navarro i Josep Àngel Mas.

Sota el títol “Experiències sonores per al desenvolupament de Competències Transversals”, ha permés posicionar al podcast com a principal recurs didàctic en les set assignatures del grau de Comunicació Audiovisual en les quals s’ha implantat. El resultat ha sigut molt satisfactori: s’ha demostrat una major implicació i interés per part de l’alumnat, ha millorat la difusió dels projectes dels alumnes i fomentat una major publicació de materials docents en obert.

Programa complet i inscripcions en educast.webs.upv.es

Articles relacionats