25.3 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

El Calaix Jove impulsa un projecte de Salut Comunitària per l’alumnat de la Safor

 

 

Des del Servei de Joventut de la Mancomunitat de la Safor, Calaix Jove, a través de la Xarxa de Corresponsals Juvenils de la Safor, i amb tots els ajuntaments implicats en el projecte, així com els centres educatius, s’està treballant colze a colze amb el Departament de Salut Comunitària de l’Hospital Sant Francesc de Borja, amb Ana Ocaña al seu capdavant, en un projecte pioner en la comarca, una xarxa d’agents de salut als centres educatius formada pel mateix alumnat d’aquests.

Des del Calaix tots els anys s’arrepleguen les demandes del jovent a través de la Xarxa de Corresponsals Juvenils de la Safor, qui aquest any expressava la necessitat de treballar el benestar emocional dins els seus centres educatius.

Aquesta demanda s’emmarca en la seua participació, ara fa un any, en la I Àgora de Benestar Emocional de la Safor organitzada pel Centre de Salut Pública de Gandia.

Algunes conclusions d’aquesta àgora, on participaren agents públics de diversos camps com l’educatiu, sanitari o agents públics locals, entre altres la mateixa Mancomunitat, apuntaven a la necessitat de la gent jove i sobretot a la demanda d’aquesta de fer que es parlara de salut als seus espais.

Així doncs, des del Calaix han recollit el guant i han volgut fer realitat aquesta demanda. Per tal d’iniciar el projecte han elaborat una breu formació a l’alumnat que forma part de la Xarxa de Corresponsals Juvenils de la Safor aprofitant la I Fira de la Salut de la Safor que va tindre lloc a Bellreguard el 31 de març organitzada pel Departament de Salut Comunitària. A partir d’ací, l’alumnat trasllada allò que aprén als seus centres educatius d’una forma molt dinàmica: a través de la Gimcana Emocionant.

La Gimcana Emocionant vol descobrir quins són els agents actius de salut emocional que hi ha als centres educatius participants, que són: IES Vall de la Safor de Vilallonga, IES Joan Fuster de Bellreguard, CEIP Francesc Carròs de la Font d’en Carròs, IES Mondúber de Xeraco, IES La Valldigna i IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna. A través de proves reflexives i d’habilitats cada equip participant en la gimcana investiga sobre les 6 esferes del benestar emocional de Carol Ryff: Autonomia, Autoacceptació, Propòsit en la Vida, Relacions Positives amb els altres, Domini de l’Entorn i Creixement Personal.

Amb el material recollit en la gimcana, tots els agents implicats, joves, centres educatius, sanitaris i ajuntaments, podran conéixer de primera mà quins són els actius de salut dels instituts que hi participen.

Articles relacionats