21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

El CAI de Càritas Gandia compta a una instal·lació fotovoltaica gràcies a Naturgy i Silicon Valen

Ester Sevilla (representant de la Fundació Naturgy), Víctor Cloquell (Silicon Valen), Antonio Miranda (Naturgy) i Sergio Descalzo (IÓ Projectes), han visitat el Centre d’Atenció Integral (CAI) juntament amb la directiva de Càritas per a inspeccionar els treballs realitzats.

• El president de Càritas Gandia, Juan José Monfort, ha agraït la seua implicació i interés en aquest projecte que ha tingut un cost aproximat de 54.000 €.

• Els treballs duts a terme suposen una millora notable de l’habitabilitat del CAI i, a més, una millora significativa de la sostenibilitat mitjançant la generació d’energia per a l’autoconsum.

CAI Caritas Gandia visita

La millora de l’aïllament de la coberta i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en l’edifici del Centre d’Atenció Integral per a persones sense llar (CAI) San Francisco de Borja, gestionat per Càritas interparroquial de Gandia, ha sigut completada.

La instal·lació és el fruit d’un conveni de col·laboració entre la Fundació Naturgy i Càritas interparroquial de Gandia, en el qual també ha participat l’empresa valenciana Silicon Valen S.L. Aquestes actuacions s’incardinen dins del “PROJECTE VULNERABILITAT ENERGÈTICA” de la Fundació Naturgy, l’objectiu de la qual és el suport a iniciatives encaminades a minorar el problema de la “Pobresa Energètica”. I és que el CAI té subscrit amb la Generalitat Valenciana un concert de serveis d’atenció social per a persones en situació o risc d’exclusió social pertanyents a col·lectius vulnerables.

Els treballs realitzats suposen una millora sensible de l’habitabilitat del CAI i, a més, una millora significativa de la sostenibilitat mitjançant la generació d’energia per a l’autoconsum.

Aquesta iniciativa s’ha pogut portar a cap gràcies a la iniciativa i a l’aportació econòmica del “Fons solidari de rehabilitació energètica” de la Fundació Naturgy i a la donació de panells d’energia fotovoltaica per part de l’empresa Silicon Valen, primer fabricant espanyol de mòduls fotovoltaics. Els treballs d’aïllament i instal·lació han sigut efectuats per IÓ Projectes, empresa col·laboradora de *Naturgy.

El passat 18 de juliol es va posar en marxa la nova instal·lació fotovoltaica de 15 kW i 18,150 kWp de baixa tensió per a autoconsum amb excedents connectada a la xarxa interior de Càritas de Gandia. Aquesta instal·lació, que empra 33 mòduls del model SV550, permetrà no sols l’estalvi energètic en el CAI, sinó també en els altres dos centres de Càritas a Gandia.

Ester Sevilla (representant de la Fundació Naturgy), Víctor Cloquell (Silicon Valen), Antonio Miranda (Naturgy) i Sergio Descalzo (IÓ Projectes), han visitat aquesta setmana el Centre d’Atenció Integral juntament amb la directiva de Càritas per a inspeccionar els treballs realitzats. El president de Càritas Gandia, Juan José Monfort, els ha agraït la seua implicació i interés en aquest projecte que ha tingut un cost aproximat de 54.000 €.

Articles relacionats