18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

El ‘Bua Fest Beach Urban Art Gandia’ arriba aquest cap de setmana a Gandia

· Participaran 21 artistes, cadascú dels quals pintarà un mural inspirat en el patrimoni, les tradicions, la gastronomia, la cultura o els espais naturals de la ciutat

El regidor de Platges i Turisme, Vicent Mascarell, acompanyat del responsable de l’àrea de Cultura, Nahuel González, ha presentat el ‘Bua Fest’, un nou espectacle d’art urbà que combinarà pintura de murals amb música i tallers creatius per a tots els públics.

Se celebrarà a la platja de Gandia els dies 28 i 29 de maig al voltant del perímetre del passeig Marítim Neptú. “No es tracta només d’una excusa per passar un matí o vesprada a la platja, sinó també d’una ocasió excel·lent per complementar un dia de sol a la nostra ciutat”, ha destacat Mascarell.

Al festival hi participaran 21 artistes, cadascú dels quals pintarà un mural inspirat en el patrimoni, les tradicions, la gastronomia, la cultura o els espais naturals de Gandia. Paral·lelament, també s’han programat altres activitats per al dissabte a la vesprada: tallers de reciclatge de grafitis i de tape art, a banda d’un concert de la mà del grup Llobarros.

La iniciativa, promoguda pel Departament de Turisme i Platges en col·laboració amb la regidoria de Cultura, busca promocionar la localitat com una destinació atractiva per als visitants, ja que ofereix un ampli ventall d’activitats culturals i d’oci per a tothom. “Volem potenciar els nostres espais de tal manera que la gent identifique la marca Gandia a través de l’art”, ha apuntat González.

Horari

Dissabte 28:10 h: Inici del festival: intervenció dels 21 Murals a l’arena al llarg de la Platja Nord

18:30 a 20:30h – Taller de reciclatge del grafiti (de Tripas Aerosol) a l’escenari 2 (Illes Balears): la finalitat és transformar i reutilitzar els recipients que es fan servir per a pintar murals, d’una manera artística i creativa. Convertirem un pot de spray en una obra única i viva.

18:30 – 20:30h – Taller de Tape Art (Colectivo TAV) a l’escenari 3 (Galícia). Jugar amb cintes adhesives per transformar l’entorn d’una forma creativa. A través del tape art, intervindrem en el mobiliari urbà del Passeig Marítim Neptú, jugant amb els colors i les formes.

19h – Concert Llobarros a l’escenari 1 (Ripoll): Llobarros és un combo de música instro surf, garage punk i exòtica, amb temes instrumentals molt singulars i poderosos. Un recull d’emocionants cançons que formen un explosiu còctel de perles instrumentals, per a ballar i gaudir a ritme de surf i rock&roll.

Diumenge 29: 10:00 a 13:00h – Finalització dels Murals. Podrem gaudir dels murals al llarg del Passeig Marítim Neptú, i descobrir les interpretacions que han fet els 21 artistes participants

Autors dels murals

Els artistes escollits són: Gus Martínez: Ullal; Gemmgenera: La Delicà de Gandia; Lauinblack: Paella; De Tripas Aerosol: Natura; Xolaka: Eriçó; Garrik: Francesc de Borja; Noé Peiró: Fideuà; MaldeCap: Capella neogòtica del Palau Ducal; Elisa Basilisa: Taronges; Salva Mascarell: La mar; Marta Torres: Suquet de peix; José Ramón Borràs: Colors de Cel i Mar; Danny: Grau de Gandia; Mentalink: Garça; Marroiak: Corriol Camanegre; Vicent Faus: Tio de la Porra; Ana Sentieri: Falles; Margarida Riggio: Dansa Valenciana; Amanda Reyes: Tinglaos; Lamomi: Porrat 21; Mr. Danga: Auir.

Articles relacionats