13.4 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

El brot de Gandia alcança la xifra oficial de 49 casos positius 

– Aquesta mateixa vesprada la Conselleria de Sanitat ha donat a conéixer la situació del brots de coronavirus a la Comunitat Valenciana

La conselleria de Sanitat ha assenyalat que el focus de Gandia  ha deixat de ser un brot familiar per passar a ser un brot comunitari, és dir, que va més enllà d’una família i els contactes d’aquesta. Aquest matí des de l’Ajuntament s’ha fet una crida a la tranquil·litat i la responsabilitat de la ciutadania. Especialment a la gent jove que és el grup que més positius s’estan registrant al Departament de Salut de Gandia. L’ajuntament incrementarà els controls de distanciament, aforament i ús de les mascaretes. I ha posat tots els recursos municipals a disposició de les autoritats sanitàries per ajudar al control del brot.

Durant tot el dia de hui s’ha estat rastrejant els contactes de les persones que han donat positiu, de moment, sols hi ha tres persones ingressades a la planta de COVID19 de l’Hospital de Gandia. Segons fonts sanitàries, l’Hospital de Gandia està preparat per a un possible repunt de malalts que necessitaren ser ingressats. La majoria dels casos positius estan aïllats als seus domicilis amb control mèdic.

En le súltimes 24hores Salut Pública ha registrat 6 brots nous

– S’ha detectat un nou brot en una ONG de Burjassot amb 10 casos positius.

– També dos brots a València amb 7 casos positius importats relacionats amb temporers a Lleida

– Un brot familiar a Manises amb 7 positius, un d’ells hospitalitzat.

– A Elx s’ha declarat un brot que implica tres famílies i que té 3 positius.

– Peníscola s’ha declarat un nou brot amb 11 casos: 3 de Saragossa, 2 de Madrid i 6 de Terol.

Actualizació Brots anteriors:

– Gandia: 19 casos nous (total 49)

– Santa Pola: brot laboral en un local d’oci. 1 cas nou (total 5)

– Fortaleny: 3 casos nous (total 6)

– Peníscola: el brot que s’havia assignat a Peníscola amb 3 positius s’ha comprovat que correspon a una família de Càlig.

Articles relacionats