17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

El 24 % de menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca rebrà Pfizer i el 76 % completarà la pauta amb AstraZeneca

 

– Les persones que rebutgen Pfizer seran citades per a rebre la segona dosi d’AstraZeneca i hauran de signar un consentiment informat

El 24 % de les persones menors de 60 anys que van rebre la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca completarà la pauta d’immunització amb Pfizer, en sintonia amb les recomanacions que han fet la Comissió de Salut Pública i el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. El 76 % restant rebrà AstraZeneca, tal com han sol·licitat en l’enllaç que ha facilitat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en l’SMS de contacte.

La citació s’està realitzant mitjançant SMS i s’hi ofereix una segona dosi amb Pfizer. De moment, han rebut el missatge 40.710 persones i en els pròxims dies s’estendrà a aquelles que hagen de rebre la segona dosi, en funció de quan van rebre la primera.

En el cas de les persones que rebutgen Pfizer, el procés necessàriament es dilata perquè els equips de citació han d’eliminar-les del llistat originari de pacients pendents de vacunar-se i introduir-les en un altre que es va confeccionant amb les persones que opten per completar la pauta d’immunització amb AstraZeneca. En aquest últim cas, tal com va acordar el Ministeri de Sanitat, la persona haurà de signar un consentiment informat per a rebre la segona dosi amb AstraZeneca.

Per contra, el grup de persones que accedeixen a rebre la segona dosi de Pfizer no necessita signar cap consentiment informat, perquè es tracta de la vacuna recomanada en l’estratègia de vacunació del Sistema Nacional de Salut.

El procediment està alineat amb l’acord que va assolir la Comissió de Salut Pública que va decidir administrar Pfizer com a segona dosi, considerant que actualment es recomana AstraZeneca en persones amb 60 i més anys (a causa dels efectes adversos, greus però infreqüents, que s’incrementen en disminuir l’edat) i les dades recents sobre la seguretat i la resposta immune observada amb aquesta pauta, així com amb la decisió adoptada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que, després de la consulta amb el Comité de Bioètica, va acordar que aquells que rebutgen la segona dosi amb Pfizer, i amb la finalitat de garantir la pauta completa, es podran vacunar amb AstraZeneca.

Articles relacionats