16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

El 150 Aniversari de Carmelites impulsa el “Dolcet de Santa Joaquima”

Aquest matí s’ha celebrat la presentació del “Dolcet de Santa Joaquima” amb motiu del 150 Aniversari de Carmelites. A l’acte han assistit la Presidenta de l’APA, Isabel Soliveres, la Directora-Gerent de Carmelites, Mònica Gavilà, el President de l’Associació de Pastissers i Forners de
Gandia, Miguel Roselló i el vocal d’aquesta, Raúl Llopis.

Amb el primer mosset d’aquest dolç descobrim ja l’intens sabor a ametla que ens recorda una anècdota de la vida de Santa Joaquima de Vedruna, fundadora de l’ordre de les Carmelites que des de 1864 ha estat vinculada a Gandia a través de l’Hospital de Sant Marc i des de 1870 amb el col·legi.

A Joaquima li agradava recordar que en el primer encontre amb el qual seria el seu  marit, Teodoro de Mas, aquest la va obsequiar amb un dolcet d’ametles… Amb aquest sabor s’inicia una bonica història d’amor que duraria 17 anys, fins que ell va morir. En quedar vídua, amb 33 anys, Joaquima va entregar la seua vida a Déu i als més necessitats, especialment implicada en l’educació de les xiquetes i en la cura dels malalts sense recursos.

Amb motiu del 150é aniversari de la fundació del Col·legi Carmelites de Gandia hem volgut connectar la història de la nostra fundadora amb la tradició del sabor d’un dolç típic de la nostra terra.

El 150 Aniversari de Carmelites

Una connexió que podem trobar al seu interior abrigada per una fina capa de xocolate, firme i dolça, com la protecció que va oferir ella, i les seues Germanes Carmelites, a tantes xiquetes primer i amb el temps xiquets també.

Així és com, unint història i tradició, naix el “DOLCET DE SANTA JOAQUIMA” amb la col·laboració de l’Associació de Pastissers i Forners de Gandia.

Aquest dolç es podrà trobar a les pastisseries de Gandia, a partir del dia 2 de novembre.*

Articles relacionats