DUES SETMANES PER DAVANT PER A TRENCAR ENQUESTES

El president del Govern en funcions i candidat a la reelecció, Mariano Rajoy,ha assegurat este dijous el PP és el «vot segur» perquè és la formació que garantix un govern «seriós i estable». Per açò, ha demanat als càrrecs del seu partit que en la campanya electoral expliquen els «perills que pot haver-hi» si no guanyen les generals del 26 de juny perquè «tothom puga prendre la seua decisió amb el major coneixement de causa».

En el seu discurs, Rajoy ha afirmat, «amb la major humilitat», que el PP està en «millors condicions que qualsevol altra força per a fer realitat el que la gent vol que es faça» a Espanya i el que desitgen. «En millors condicions que ningú, ho dic amb humilitat i amb fermesa», ha abundat.

Pedro Sánchez s’ha conjurat este dijous contra les enquestes que li situen en tercera posició i ha arrancat la campanya convençut que pot guanyar les pròximes eleccions. «El futur no està escrit, depèn del nostre treball i s’escriu amb el poder dels vots», ha dit.

El líder del PSOE ha subratllat que si hui no hi ha un altre govern en La Moncloa és perquè el president en funcions, Mariano Rajoy, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, van dir que no en eixos debats.

UNITS PODEM

«Estic convençut que anem a guanyar-li les eleccions al PP», ha assegurat el líder del partit morat en declaracions als mitjans després de pegar al costat de Garzón el primer cartell d’esta nova campanya en el Parc de la Cornisa del barri madrileny de la Latina, en un mural que diversos artistes han estat pintant durant tota la vesprada, i en el qual apareixen diversos escenaris, com una ciutat, un bosc, un mar o un laboratori, lemes com a ‘il·lusió’ o ‘amb cor’ i un missatge als emigrats: ‘Que tornen’.

Units Podem ha triat arrancar la campanya a Madrid, a diferència d’al desembre, quan el partit morat, que llavors va concórrer en solitari, va triar un poble de Zamora per començar la contesa electoral.

Finalment, Albert Rivera ha demanat el vot per al «canvi a millor» que oferix el seu partit, i s’ha dirigit en particular als electors indecisos, a els qui ha advertit que «la política, quan no la fas, la fan per tu».

Al 30% d’indecisos que hi ha en l’electorat segons l’enquesta del CIS, els ha demanat que pensen «d’on venim i, sobretot, a on volem anar».

Josep Alandete, candidat a l’alcadia per Compromís Més Gandia Unida,  ha votat este matí a les 10.30 h, al col·legi electoral de l’Ajuntament