9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Dues regidores de Vilallonga demanen accés a l’expedient de la contractació del fill de l’alcalde com a socorrista

Les regidores no adscrites de Vilallonga Alicia Gomis i Lidia Reig, ex del PSPV, han demanat a l’alcalde, el socialiste Enric Llorca, l’expedient de contractació del seu fill com a socorrista en la piscina municipal. La sol·licitud per examinar l’expedient es va registrar el 23 de juliol, i a hores d’ara les regidores encara no hi han tingut accés, segons han denunciat en una nota. 

Gomis i Reig han denunciat en diverses ocasions irregularitats en el funcionament de les borses de treball de l’Ajuntament de Vilallonga, i reccorden que l‘alcalde de Vilallonga Enric Llorca té diferents causes obertes en diferents jutjats per contractació il·legal, i la Fiscalia li demana inhabilitació de 9 a 15 anys pel presumpte delicte de prevaricació administrativa.
Segons les regidores no adscrites, “són innombrables les ocasions en què han reclamat a l’alcalde i al seu equip de govern borses de treball transparents, netes, objectives, per a donar ocupació als veïns de Vilallonga que ho necessiten. Hem demanat que es dotara una partida d’almenys 100.000 € per a contractar als aturats del poble, mitjançant borses de treball legals, consensuades amb els sindicats i l’oposició, transparents, atenent les necessitats del poble i dels veïns més necessitats i
publicades en la pàgina web perquè tothom sàpia a qui li toca i quan li toca. És molt fàcil pujar les borses a la web municipal i assenyalar qui entra i a qui li toca entrar i deixar de jugar amb la necessitat dels veïns”.
No obstant, denuncien, “els elegits signen contracte i renoven, alguns fins a 6 vegades, i altres, següents en l’ordre de la llista, han d’esperar i esperar. Alguns que han protestat han obtingut com a resposta que s’ajunten amb males companyies, que no són del grat del senyor alcalde”.
Amb la contractació del seu fill, Gomis i Reig consideren que l’alcalde “ha anat més enllà”. Tot i que afirmen que no es  podem pronunciar de forma definitiva sobbre la legalitat d’eixa contractació per no haver tingut encara opció de consultar l’expedient relatiu a la contractació, asseguren que el procediment “fa mala olor”.

La petició per examinar l’expedient cursada el 23 de juny va rebre una resposata de l’alcalde eel 28 de juny en la qual atorgava el 25 de juliol com a data per a revisar l’expedient. 

La regidora Lidia Reig es va personar en l’ajuntament requerint la informació sobre aquest contracte, i afirma ue li va ser denegada “seguint estrictes ordres del senyor alcalde”, emplaçant-la també al pròxim 25 de juliol. Reig considera que s’ha vulnerat el seu dret a la informació d’una petició que va fer dins del termini i en la forma escaient.
“És una tàctica sistemàtica. En comptades ocasions contesten dins del termini i en la forma escaient. Els regidors tenim el dret a ser informats en un termini de cinc dies, automàticament l’alcalde ho incompleix i hem de tornar una altra vegada a l’Ajuntament a demanar-ho sempre per escrit i sempre per registre d’entrada  perquè fan cas omís de les nostres peticions en les Comissions o en el Ple a veure si ens avorrim”.

Doncs no tranquil senyor Alcalde, anirem les vegades que faça mancada. El senyor Alcalde contesta quan vulgues sense respectar els terminis i cal veure les contestacions. Pot ser que tècnicament no esmenta, però per descomptat intenta esquivar l’embalum donant poca o cap informació plena de mitges veritats que falsegen la realitat.
Ambdues regidores afirmem “sense haver vist l’expedient” que les bases de la borsa de socorristes “són irregulars” perquè havia d’haver sigut negociada amb els sindicats en l’oportuna Mesa de Negociació i no es va fer, i”ncomplint així un tràmit essencial”.

 

Articles relacionats