Un dron evita un robatori de taronges a un camp d’Algemesí

El servei de vigilància de drons que ha implantat l’Ajuntament d’Algemesí al terme municipal ha evitat el robatori de taronges en un camp, en detectar en un dels seus vols una furgoneta que estava semioculta entre els arbres dins d’un camp i l’ocupant del qual, presumptament, arreplegava taronges de forma il·legal.
En un comunicat, el consistori ha explicat que es tracta de la primera intervenció d’aquestes característiques des que s’iniciara el servei fa dues setmanes.
L’actuació es va iniciar, després que des del punt de control del servei de drons es detectara al sospitós arreplegant les taronges de forma, presumptament, il·legal. Així, es va avisar a una patrulla mediambiental de la Policia Local que es va desplaçar fins al lloc indicat on va trobar a un home amb diversos calaixos de taronges a l’interior de vehicle, mentre continuava arreplegant més fruita.
Segons indiquen, l’home va reconèixer que no era un camp de la seua propietat, per la qual cosa els agents de la Policia Local van procedir a instruir les diligències pertinents. La mercaderia que s’ha intervingut s’ha traslladat a les instal·lacions de Copal, on es guarda a l’espera que la propietària passe a arreplegar-la en tractar-se d’un producte perible.
L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat que l’aposta de vigilància aèria amb la tecnologia dels drons comença a donar «bons resultats». «Des de l’ajuntament hem invertit temps, recursos i esforços per a ajudar als nostres agricultors i que els camps siguen més segurs», ha indicat
Després d’un període de proves i gestions administratives per a aconseguir les autoritzacions pertinents, el servei de vigilància del terme municipal de la ciutat amb drons va començar a funcionar de forma oficial fa quinze dies. Algemesí ha sigut pionera a implantar aquest servei a València amb el qual es poden prevenir robatoris en els camps i cases de camp, cremes il·legals, construccions il·legals, robatoris de cable i abocaments il·legals.

Et Pot Interessar