DOTZE HORES DE NATACIÓ CONTRA EL CÀNCER

L’Ajuntament de Gandia se suma a l’organització de les ‘12 hores nedant contra el càncer’ que tindrà lloc el pròxim diumenge 14 de febrer, a la piscina del Grau de Gandia, des de les 8.00h del matí fins a les 20.00h de la vesprada.

Per a la regidora d’Esports, Lydia Morant, “aquest és un acte solidari en el que participaran més de 80 persones. Vindran nedadors de molts punts d’Espanya. Té un marcat caràcter solidari, ja que tots els diners de les inscripcions seran un donatiu destinat a la lluita contra el càncer infantil, que celebra el seu dia mundial el dilluns 15 de febrer. També els assistents i participants poden portar joguets i material escolar que després serà donat per aquesta causa. L’objectiu d’aquesta cita esportiva és convidar a ser solidari, conscienciar la població sobre aquesta malaltia i donar-li visibilitat”.

 

Aquesta és la quarta edició de les ‘12 hores nedant contra el càncer’. Una iniciativa que neix d’una experiència personal de lluita contra la malaltia i d’un història de superació personal que té nom propi, Selina Moreno. La nedadora s’ha mostrat satisfeta davant de la consolidació d’una prova de la que ha comentat que “el 70% dels nedadors que vindran ja ho han fet en altres edicions, per tant el projecte i la prova agrada i molt. Es nedarà 6 hores de matí i 6 hores de vesprada. Es pot participar de forma individual o en equip. Vindrà gent d’Alacant, Castelló, Barcelona,Múrcia i de diversos pobles de la Safor. Hi haurà 3 nedadors professionals que nedaran més de 8 hores. Per als qui superen les 3 hores nedant hem preparat una avituallament especial perquè no hagen d’eixir de la piscina, així podran menjar i beure sense abandonar l’aigua”.

El subdirector de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València, Javier Llombart, ha explicat que “aquest és un esdeveniment esportiu i solidari molt important per treballar en la prevenció i ajudar als xiquets malalts de càncer. Agraïm especialment el seu compromís i col•laboració a la regidoria d’Esports i a l’Ajuntament de Gandia. Tots els diners que arrepleguem anem a destinar-los a projectes de psicologia oncològica, tant necessaris per als xiquets i xiquetes i per a les seues famílies. També aquest donatius ens permetran fer nous campaments. Ja fa 20 anys que els fem tots els anys amb una capacitat de 40 xiquets i xiquetes. A ells es serveix per socialitzaramb altres xiquets, viure en un ambient fora de l’hospital i fer una vida normal. Per als pares és important també alliberar-se i recuperar els seus espais”.

La prova comptarà amb la participació de l’empresa professional del cronometratge, Toprun. Un dels seus representants, Andrés Ángel, ha comentat que “som una empresa especialitzada en el món de les inscripcions esportives i en el controls dels temps. Estem molt sensibilitzats en les activitats solidàries i per això prestem els nostres servicis a activitats com aquesta. Anem a ajudar a l’organització a controlar totes les marques que se facen i calcular els quilòmetres que s’hagen pogut fer després de 12 hores nedant”.
Els interessats poden trobar més informació al facebook 12horascontraelcancer i inscriure’s a12horascontraelcancer@gmail.com

Et Pot Interessar