Dos suposats errors de diputats socialistes en la votació impedeix al govern completar el consell de RTVE

El Ple del Congrés no ha aconseguit, aquest dilluns, completar la renovació del Consell d’Administració d’RTVE en no obtindre, per un vot, la majoria necessària per a nomenar els quatre consellers proposats per PSOE i Podem.

Ana Isabel Cerrada, Fernando López Agudín, Josep-Lluis Micó i Juan Tortosa eren els noms proposats per al Consell d’Administració de la Corporació que no ha aconseguit superar els 176 vots de la Cambra que suposen la majoria absoluta necessària per al seu nomenament. Dos absències i dos suposats errors en la votació per part de dos diputats socialistes ha impedit que la proposta prosperara.

Podem ha insinuat que els suposats errors de dos diputats socialistes en la votació no són tals, i ha deixat caure que hi havia un interès ocult en que RTVE no tinguera un consell d’administració amb els representants proposats. Ara el Govern ha de nomenar un administrador únic per a RTVE fins que s’aprove el concurs públic amb el que s’ha de triar la nova direcció, però això endarrerirà el nomentament probablement fins a final d’any.

El PP ha aprofitat per fer sang del que ha estat un evident símptoma de debilitat parlamentària del Govern.

Et Pot Interessar