18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Cinc morts i quaranta ferits en l’atac terrorista als voltants del parlament britànic

Cinc persones han mort (entre ells un dels atacants) i quaranta han resultat ferides en el que la Policia Metropolitana de Londres ha qualificat d'”incident terrorista” ocorregut a primera hora de la vesprada d’este dimcres als voltants del Parlament britànic i en un dels patis del Palau de Westminster. La darrera víctima mortal és una dona que estava ingressada en estat greu a un hospital. 

De moment, les autoritats i els servicis d’emergència no han oferit un balanç concret de víctimes. D’acord amb testimonis citats pels mitjans locals, diverses persones han estat atropellades per un vehicle en el pont de Westminster, que ha acabat encastant-se contra la tanca del recinte del Parlament.

La primera víctima mortal ha estat una dona, i en eixe moment hi havia altres ferits amb lesions “catastròfiques”, segons un metge citat per la BBC.

A més, almenys un agent ha sigut apunyalat en el pati d’accés a l’edifici per un sospitós que ha sigut abatut per tirs per la Policia. Segons ‘The Guardian’, en este pati, l’Old Palace Yard, els servicis d’emergència han atès dues persones i s’han emportat una d’elles en una ambulància.

La Policia sospita que a bord del vehicle sinistrat al costat de la seu del Parlament britànic viatjaven dos ocupants (un dels quals hauria mort), la qual cosa obri la porta al fet que l’atac d’este dimecres no haja sugut obra d’una única persona, segons fonts citades per la cadena BBC.

La radiotelevisió pública ha informat que a bord del vehicle viatjaven “dos assaltants”, una hipòtesi que encaixaria amb l’estricta cautela amb la qual està informant les forces de seguretat sobre este succés. La Policia ha evitat donar per conclosa l’amenaça.

Un periodista del ‘Daily Telegraph’ ha assegurat, citant fonts governamentals, que els servicis de seguretat busquen una segona persona a l’interior de la seu parlamentària.

D’altra banda, el Parlament escocès (Holyrood) ha suspès el debat d’este dimecres, en el qual s’anava a votar una moció per reclamar un nou referèndum independentista, després que diverses persones resultaren ferides per un possible atac al costat de la seu parlamentària de Londres.

El president del Holyrood, Ken Macintosh, ha paralitzat el ple després de l’incident de Londres, investigat com un suposat atac terrorista. Macintosh s’ha limitat a dir que el debat es reprendrà a un altre moment, segons informa la radiotelevisió pública BBC.

El Parlament escocès va iniciar el dimarts un ple de dos dies centrat en l’hipotètic segon referèndum independentista. El Govern de Nicola Sturgeon aspira a convocar una consulta similar a la de setembre del 2014 a finals del 2018 o principis del 2019.

Articles relacionats