13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

DOS MEMBRES DEL MOVIMENT BENVINGUTS REFUTIATS GANDIA SUPERVISEN A GRÈCIA L’ARRIBADA DEL MATERIAL D’AJUDA

Els 15 000 quilos d’ajuda per als refugiats sirians ja han arribat a la seua destinació, el port de Salónica a Grècia. El vaixell ha arribat amb antelació i per açò, dos membres de Refugiats Benvinguts Gandia (la sicóloga Carmen Puig i el càmera Paco Sanchos), han avançat el seu viatge un dia per a estar presents en el moment de l’obertura del contenidor i cerciorar-se que el material arreplegat durant dues setmanes, gràcies a la solidaritat de tots els ciutadans i institucions, arriba allí on es necessita. Este dijous parteixen altres 3 membres de l’equip (els bombers Álvaro Tur i José Juan Pastor, i la periodista Begoña del Prado) amb l’objectiu d’ajudar on siga necessari, però també per a denunciar les condicions infrahumanes en les quals viuen i la vulneració dels seus drets, ja que no se’ls atorga l’asil que sol·liciten.

 

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la vicealcaldesa, Lorena Milvaques, han rebut en alcaldia aquest dimecres als bombers Álvaro Tur i José Juan Pastor, així com a altres membres de Refugiats Benvinguts Gandia, amb motiu de la missió que van a realitzar a Grècia en els pròxims dies.
En la recepció d’aquest matí, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha destacat la solidaritat de les persones de Gandia que han fet possible aquesta campanya i ha animat a tot l’equip “a seguir treballant i lluitant pels refugiats”.
Álvaro Tur, cap de Bombers del Parc de Gandia, ha explicat que l’equip ha decidit enviar un dia abans a dues persones per a estar presents en el moment de l’obertura del contenidor, perquè així es van comprometre amb totes les persones solidàries que van aportar la seua ajuda als refugiats.
Gema Terrades, membre de Refugiats Benvinguts Gandia, ha destacat la importància de desplaçar-se fins a Grècia per a repartir el material entre les ONG i voluntaris que ho necessiten. D’aquesta forma, ha dit, ja coneixen personalment al contacte en destinació en cas d’enviar un segon contendor en el futur.

Concentració
A partir de les 20 hores d’este dimecres i com a mesura de protesta pels acords de la Unió Europea amb Turquia per a deportar als refugiats sirians, el moviment Refugiants ha convocat als ciutadans a concentrar-se enfront del consistori gandià, on està previst el cantant Eduard interprete dues cançons “Qualsevol nit pot assortir el sol” i “Que tinguem sort”.

Articles relacionats