12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Dos dones detingudes per robar joies a persones majors a Oliva

– La Guàrdia Civil ha detingut a dos dones que robaven joies a persones d’avançada edat a Oliva

– Les joies havien sigut venudes a establiments de compravenda d’or

La Guàrdia Civil de València ha detingut a les dos dones responsables de diversos robatoris de joies a persones d’avançada edat a Oliva, joies que posteriorment eren venudes en establiments de compravenda de joies.

Gràcies el seguiment i anàlisi del registre documental de la compravenda de joies, van detectar que la venda d’aquest gènere podia tindre un origen il·lícit.

Algunes de les joies venudes tenien gravades inicials, les quals no coincidien amb el nom del venedor d’aquestes. Una vegada identificada a la venedora de les joies, es va constatar que es trobava cuidant a una persona d’avançada edat en el seu domicili, per la qual cosa els agents van procedir a posar-se en contacte amb els seus familiars que confirmaren que la venedora no tenia autorització i van interposar la corresponent denúncia, procedint-se a continuació per part de la Guàrdia Civil a la recuperació de les joies, valorades totes elles en 5.000 euros, així com la detenció de la responsable.

L’altra dona, d’escassos recursos econòmics,  es trobava també cuidant el domicili d’una persona d’avançada edat mentre aquesta es trobava de viatge. Una vegada verificada la venda il·lícita de joies, per valor de 2.600 euros, només va ser possible la recuperació d’un fermall d’or valorat en 1.000 euros, ja que l’establiment havia procedit a fondre la resta de les joies.

La primera d’elles,  de 35 anys i de nacionalitat hondurenya, i la segona,  de 39 anys i de nacionalitat espanyola, totes dos per delictes de robatori, van ser detingudes.

Articles relacionats