15.2 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Dos concerts homenatjaran Ovidi Montllor al Teatre Principal de València

 

– El Teatre Principal de València acollirà al mes de desembre dos concerts commemoratius del 25é aniversari de les ‘vacances’ d’Ovidi Montllor

– Els concerts tindran lloc el 18 i el 19 de desembre a les 20.00 hores i comptaran amb la participació de nombrosos artistes valencians

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat els dos concerts d’homenatge a Ovidi Montllor que tindran lloc al desembre al Teatre Principal de València per a commemorar el 25é aniversari de les ‘vacances’ de l’artista alcoià.

El Teatre Principal acollirà els dies 18 i 19 de desembre a les 20.00 els dos concerts, que reuniran en un mateix escenari Toti Soler, Miquel Gil, Júlia, Clara Andrés, Tardor, Tesa, Smoking Souls, El Diluvi, Jonatan Penalba, Pep Mirambell, Prozak Soup, Mireia Vives i Borja Penalba, Andreu Valor i Pau Alabajos, tots ells versionant temes d’Ovidi. A més, els concerts, amb el mateix programa, es reeditaran ja entrat el 2021 a tres ciutats valencianes: el 9 de gener a Alacant, el 16 de gener a Castelló i el 6 de febrer a Alcoi.

La presentació ha anat a càrrec d’Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura; Rafa Jordán, director artístic de l’espectacle; i Manolo Miralles, president del Col·lectiu Ovidi Montllor, COM.

Enguany fa vint-i-cinc anys de les vacances d’Ovidi Montllor, un artista compromés que va captivar la seua generació i que ens ha deixat un llegat creatiu inabastable, tl com ha destacat el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos: “Per a l’Institut Valencià de Cultura és un orgull fer-li aquest homenatge, perquè és innegable que hi havia un deute amb la memòria de l’Ovidi. Ell, com a alcoià universal, no només és una peça cabdal de la nostra cultura a qui durant anys es va menystenir, sinó que ha esdevingut una icona i cal rescabalar la seua memòria, perquè és una figura polifacètica i multidisciplinar a la qual es poden fer moltíssimes aproximacions diferents”.

La direcció escènica dels concerts ha anat a càrrec de Rafa Jordán, que ha explicat: “L’homenatge a Ovidi Montllor que preparem al Teatre Principal està fonamentat en tres elements principals. El primer és la música, l’Ovidi músic, amb 14 artistes que faran una actualització del seu repertori. Un altre dels elements és l’Ovidi actor i cineasta, i comptarem amb tres curts fets per a l’ocasió. Finalment, el darrer element és la literatura, la paraula, amb la presència de textos i personatges literaris, de poetes, que han marcat la vida de l’Ovidi i que després hem vist traduït a la seua obra. En aquest aspecte, destaca la relació de l’artista amb poetes i fonamentalment amb Joan Valls, un dels poetes contemporanis seus, en l’Alcoi dels anys 70, que d’alguna manera també estarà present en els espectacles”.

Manolo Miralles, president del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), Associació de Músics i Cantants del País Valencià, ha parlat de la importància de l’any OhVidi en què s’emmarca el concert: “L’estat d’alarma va frustrar molts dels actes que hi havia previstos conjuntament amb l’IVC, però l’any OhVidi s’ha seguit celebrant des del confinament amb la crida a fer versions de l’Ovidi des de casa. El canal de YouTube del COM ha penjat unes 40 versions fetes per grups i solistes de tot el domini lingüístic amb una incidència de més de 25.000 visites. D’altra banda, cal destacar que enguany la cerimònia dels Premis Ovidi tindrà lloc el 8 de novembre al Teatre Calderón d’Alcoi. En aquest sentit, podem dir que el 25é aniversari es compleix en un any molt complicat, però amb rècord de participació”.

Pel que fa a la direcció musical, l’ha portada a terme el pianista Vicent Colonques, mentre que la banda base que acompanyarà els artistes està formada per Hèctor Tirado, Alessandro Cesarini i Tico Porcar. Els curts audiovisuals que acompanyen els concerts són de Xavier Cortés i Carolina Miralles, de Visual Crea Estudi Alcoi. Els audiovisuals han anat a càrrec d’Òscar Piera, de Tresdeu Media, mentre que la il·lustració del cartell és de l’artista Rebeca Valenciano, amb disseny gràfic de Josep Navarro.

Articles relacionats