«Dones Sàvies III» cicle de conferències des de la Biblioteca Central de Gandia

– La Biblioteca Central reprèn el cicle de conferències: “Dones Sàvies III”.

– Aquesta sessió del nou cicle de conferències ”Dones Sàvies III” tindrà lloc el dijous 10 de desembre a les 19:30 i es farà en streaming a través de la nostra pàgina de youtube.

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la quinta sessió del cicle de conferències”Dones Sàvies III” destinades a contribuir a la visibilitat de les dones en els camps de la ciència, la literatura, la música, la dansa i el pensament, que organitza el CEFIRE amb la col·laboració de la UPV i del CEIC Alfons el Vell .

En esta ocasió el tema serà “L’ ATENCIÓ COM A VIRTUT POLÍTICA EN SIMONE WEIL”, impartida per Emilia Bea.

Simone Weil (París, 3 de febrer de 1909 – Ashford, 24 d’agost de 1943) fou una filòsofa, humanista, escriptora i activista política francesa. De personalitat complexa, fou considerada l’ única filòsofa a haver viscut clarament la “condició obrera”. La seua ideologia, que es caracteritza per un constant aprofundiment, sense canvis de direcció ni reminiscències, és la recerca del seu amor per la veritat, filosòficament reconeguda com una i universal, que ella defineix com la necessitat més sagrada de l’ ànima humana.

Emilia Bea és professora titular de filosofia del dret i filosofia política de la Universitat de València. La seua principal àrea d’ investigación es refereix a la producción filosòfica femenina, amb especial atenció al pensament de Simone Weil. Ha treballat diferents temes relacionats amb els drets humans, la tortura, els deures, el vincle entre medicina i crim contra la humanitat, i la justícia transicional i restaurativa.

A causa de les circumstàncies actuals, la xarrada sols es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnZZ0brmn1f7GFArVDdzcxw

 

Et Pot Interessar