15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

La doble via fins a Gandia permetrà augmentar els serveis de tren a Madrid

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha expressat la seua satisfacció per l’anunci del Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana sobre les inversions que es realitzaran en matèria ferroviària durant el període que comprenen els anys 2017 i 2015, i ha valorat en especial, a més de l’extensió del traçat fins a Dénia, la doble via entre Gandia i Cullera, el que permetrà millorar la connexió amb Madrid, el més important proveïdor de turisme a la Safor.
Morant ha explicat que el Pla d’inversions en la xarxa de Rodalies ha estat consensuat entre el mateix Ministeri i la Generalitat Valenciana després de múltiples reunions que han acabat donant els seus fruits i que han recollit reivindicacions històriques del territori valencià.
L’alcaldessa de Gandia s’ha mostrat satisfeta després de l’anunci, ja que per primera vegada s’han inclòs dues peticions històriques de la ciutat i la comarca de la Safor. D’una banda, el desdoblament de la línia de Rodalies entre Gandia i Cullera.
Una línia amb més de 7.000.000 viatgers al llarg de l’any sobre la qual Diana Morant ha declarat que “amb el desdoblament de la línia s’aconseguirà millorar la proximitat amb València i la nostra connexió amb Madrid, el que repercutirà en més viatgers durant la temporada estival“.
Sobre el segon dels anuncis, la prolongació de la línia fèrria des de Gandia fins a Oliva com a pas previ fins a Dénia, Diana Morant ha afirmat que “era el projecte que més s’havia treballat en companyia de la resta de la comarca, els municipis de la Marina i la mateixa consellera.Hui el Ministre ha anunciat la prolongació fins a Oliva. Ximo Puig ha volgut deixar clar que aquest és el primer pas del Tren de la Costa i és una mesura que considerem satisfactòria. Benvingudes aquestes dues millores en el sistema de Rodalies. Agraïm al Consell i al Ministeri aquestes iniciatives però serem exigents amb una cosa que hui s’ha plasmat en paper perquè és vital per al territori“.
L’alcaldessa de la ciutat ha aprofitat la seua compareixença i a preguntes dels mitjans, ha valorat el sobreseïment provisional sobre la seua imputació arran d’una denúncia interposada per l’exalcalde de la ciutat.
Morant s’ha mostrat satisfeta tot i que ha indicat que “hem de ser cauts perquè encara hi caben recursos“. “Entenem que en els recursos hi haurà poc a dir. Ja ho vam dir en el seu moment, era tot un muntatge d’acusacions que sense dir res apuntaven a delictes molt greus per tal de passejar a membres del govern i funcionaris pels jutjats. Després d’un any i mig i tot el procés judicial, la jutge ha dictat un acte contundent i clar, que no deixa dubtes i on bàsicament diu que res del que denunciaven va succeir“. “Em sent molt agraïda amb la ciutadania i amb els mitjans per com s’ha abordat l’assumpte. Per obrir les finestres vam haver de tancar algunes portes. Vam prendre decisions per garantir que no desaparegués informació i s’esborraren ordinadors a l’ajuntament o a l’empresa pública. Si tornàrem a estar davant aquesta situació ho tornaríem a fer“.
Per finalitzar, Diana Morant va afirmar que “seria molt demanar al PP que demanés disculpes però els demanaria que tinguen cap i que es posen a treballar per aquesta ciutat que ells van deixar trencada“.

Articles relacionats