20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

DIRIGENTS DE JOVENTUTS SOCIALISTES DE TOTA ESPANYA SIGNEN UN MANIFEST DE SUPORT A PEDRO SÁNCHEZ

 

Coordinadors de Joventuts Socialistes de totes les comunitats autònomes s’han conformat la plataforma ‘Joves amb Pedro’, de la qual, segons asseguren, formen part més de 350 responsables orgànics que cerquen advertir de la “greu situació” per la qual travessa el partit i advocar per “retrobar-se amb els valors que sempre han suposat la base de la ideologia” del PSOE.

D’aquesta manera, estan “convençuts que Pedro Sánchez pot recuperar el suport majoritari de la militància i amb açò tornar a posar al PSOE en el lloc que li correspon”. “Considerem que no només amb paraules, sinó amb actes, ha demostrat la seua credibilitat, honradesa, coherència i valentia. Estem segurs que amb ell podrem recuperar el lideratge de l’esquerra espanyola”, afirmen.

Per a la plataforma ‘Joves amb Pedro’, els esdeveniments que s’han anat succeint des que Sánchez va dimitir del càrrec de secretari general en el Comitè Federal del passat 1 d’octubre han “embrutat la imatge” del partit.

En aquest context emmarquen l’abstenció del PSOE en la investidura de Mariano Rajoy, però també tota la “deriva” posterior de la Comissió Gestora, ja que li retrau que ha col·locat al PSOE “com a subaltern del que és i ha sigut sempre el seu adversari ideològic, el PP, posant als socialistes en terra de ningú i sense un projecte clar i definit d’esquerres”.

“No li correspon a aquesta Gestora doblegar la veu de la militància socialista per a satisfer els interessos del Partit Popular”, explica el document de suport a Pedro Sánchez, per la qual cosa reitera la “necessitat de retornar al PSOE als seus militants, la voluntat dels quals s’ha vist segrestada i la seua veu callada”.

En aquest sentit, volen que “tot canvi de postura davant el promès, així com els acords de govern”, siguen sotmesos al “referend de les bases”, de la mateixa manera que creuen que “el líder sorgit de les urnes i per la voluntat de la militància” només pot ser “destituït de la mateixa manera”.

També consideren que “el PSOE necessita recuperar el vot jove i urbà”, per al que, al seu judici, es requereix “donar mostres d’adaptació al context polític actual, regenerant les seues estructures, predicant la transparència i construint amb la militància un discurs polític, econòmic i social il·lusionant, valent, que no dubte a tractar d’acord amb els problemes actuals, plenament conscient dels canvis i complexitats esdevinguts després de l’estandardització de les xarxes socials i l’arribada de l’era digital”.

Així mateix, veuen “imprescindible recuperar el carrer”, doncs lamenten que al PSOE no se li veu “com una alternativa de govern perquè ha perdut el nostre espai polític”. “La societat vol tornar a veure al PSOE com un partit que s’alinea amb els ciutadans i no amb les classes dirigents”, subratllen.

Segons informa ‘Joves amb Pedro’, la plataforma de suport a Sánchez ja compta amb presència en totes les comunitats autònomes i “començarà a treballar i a debatre amb tots els militants de Joventuts Socialistes, des del respecte i la concòrdia que sempre ha existit entre els socialistes”.

Al document de suport a l’exsecretari general es podran seguir sumant tots els militants de l’organització juvenil que estiguen d’acord amb els plantejaments a través del formulari bit.ly/jovenesconpedro.

Articles relacionats