19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Diana Morant presenta a Ximo Puig el seu projecte cultural per als “tinglados”

Gandia treballarà amb la Generalitat Valenciana un projecte cultural i científic emblemàtic per als ‘tinglados’ del Port que dinamitze el districte marítim i supose un revulsiu turístic per a la ciutat. El projecte no es nou. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ja li’l va presentar al president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, en setembre de 2015, al poc de prendre possessió.  La iniciativa pretén combinar una vessant cultural, amb espais expositius i centres de creació artística, però també científica, amb una tasca de divulgació dels projectes d’investigació dels oceans que hui en dia ja treballa la Universitat Politècnica de València al centre que actualment ocupa en una part de l’espai portuari.

Diana Morant, ha compartit ara aquesta iniciativa amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la reunió que han mantingut aquest dimarts al Palau de la Generalitat, on li ha transmés la necessitat que té Gandia de “complementar l’oferta madura i consolidada de sol i platja amb una oferta d’atractius culturals que faça valdre la història de la ciutat i la nostra aposta per l’art, la cultura i la investigació“. Diana Morant ha explicat, a més, que es tracta d’un projecte que encaixa amb l’Institut d’Investigacions per a la Gestió Integral de Zones Costaneres, l’IGIC, de la Universitat Politècnica de València.

L’Ajuntament de Gandia prepararà un primer esborrany que serà estudiat pel Govern valencià amb la finalitat d’impulsar el projecte i recuperar definitivament els tinglados per a la ciutat de Gandia, dotant-los d’una iniciativa que acabe suposant un motor turístic i econòmic per a la ciutat i per al districte del Grau.

Des del punt de vista cultural, l’alcaldessa ha assenyalat que el districte mariner de Gandia “necessita un espai d’aquestes característiques, on poder oferir exposicions, concerts o un espai de trobada per a creadors artístics”. Segons Diana Morant, aquesta iniciativa posaria “el fermall d’or a la Capitalitat Cultural”.

I pel que fa a la investigació científica, l’alcaldessa ha assenyalat que el govern vol aprofitar que la Universitat Politècnica ja està instal·lada als tinglados amb un institut únic al territori valencià i en el qual es treballa per a millorar el futur dels oceans i les zones costaneres. Així, Morant ha dit que no sols serà un centre d’investigació “sinó també de divulgació d’allò que s’està investigant, amb la finalitat d’enfortir la consciència ciutadana de la necessitat de cuidar les nostres platges“. Un projecte que encaixa també en la denominació de Gandia com a Ciutat de la Ciència i de la Innovació.

Centre de Salut Integral de Roís de Corella

Diana Morant ha aprofitat l’encontre amb Ximo Puig per abordar altres necessitats de la ciutat, com ara el CSI (Centre de Salut Integral) del barri de Roís de Corella, un modern projecte obert a la ciutadania on, a més del necessari i reivindicat Centre de Salut per a Roís de Corella, hi haurà altres serveis sanitaris i sociosanitaris i on podran treballar associacions de la ciutat. En aquest sentit, i tenint en compte que el projecte ja està donant els seus primers passos a la Conselleria de Sanitat, l’Alcaldessa ha demanat al President del Consell la màxima implicació i cura per tal que s’acomplisquen els terminis i poder revitalitzar un barri que ha patit molt les decisions dels anteriors governs autonòmic i local.

Morant ha demanat que el treball a la Conselleria siga àgil i garantitze que només s’enderroque l’actual edifici, inservible ara mateix per a fins sociosanitaris, s’inicie la construcció del nou centre “que cree noves expectatives i oportunitats a la ciutat de Gandia i al barri de Roís de Corella”.

Articles relacionats