15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Detingut  un home per sis robatoris amb força en locals comercials

•  Els agents de la Policia Nacional també es va detindre a un altre home per participar amb ell en dos dels robatoris

• En un d’ells van utilitzar un gat per a forçar la persiana d’entrada, que va ser localitzat

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gandia (València) a dos homes, de 33 i 43 anys, d’origen espanyol, com a presumptes autors de diversos delictes de robatori amb força en locals comercials. A un se li imputen sis robatoris mentre que a l’altre només dos d’ells. En un van utilitzar un gat hidràulic per a forçar la persiana d’entrada, que va ser localitzat.

Els investigadors havien detectat que des de finals d’any s’havien produït una sèrie de robatoris amb força en locals comercials en la localitat de Gandia. En un dels fets l’autor va forçar la persiana metàl·lica d’un establiment comercial, aconseguint traure-la dels seus raïls, per a continuació apoderar-se de la caixa registradora i abandonar-la en un portal.

Dies més tard, de matinada, es va produir un altre robatori amb força en una fruiteria a la qual es va accedir forçant la reixa metàl·lica amb un gat mecànic. En aquesta ocasió es va aconseguir detindre al presumpte autor, gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que s’ocultava agotzonat entre dos cotxes, intervenint el gat utilitzat en el seu cotxe, que es trobava a escassos metres.

Els agents van analitzar els robatoris perpetrats que seguien uns patrons, ja que es realitzaven sempre en horari nocturn i fracturant les llunes dels establiments amb un embornal o forçant les persianes d’accés, per a sostraure, en alguns casos, diversos objectes i les caixes registradores si no aconseguien forçar-les a l’interior.

Les perquisicions dels agents han permés identificar a un home com el responsable de sis robatoris amb força, dues en perruqueries, un en un supermercat, dos en un bar i un altre en una fruiteria de la localitat. També van determinar que dos d’aquests fets delictius havien comptat amb la col·laboració d’un altre home, que també va ser arrestat.

Els dos detinguts, amb nombrosos antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Fotografia d’arxiu

 

Articles relacionats