Detenen sis persones per robatoris en diversos municipis, entre ells Simat

La Guàrdia Civil ha arrestat a sis persones per presumptament cometre diversos robatoris amb violència i intimidació en establiments hosteleros i habitatges particulars de Simat de la Valldigna, Benetússer, Alfafar i Massalavés. Els sospitosos van utilitzar escopetes retallades i ganivets que van sostraure al març d’un domicili de Simat, per sostreure la recaptació de les caixes, informa l’institut armat en un comunicat.
La recerca va arrencar fa un mes, arran d’un robatori a Alfafar dissabte 26 de maig per part de tres dels detinguts. Amb una retallada i dos ganivets, van intimidar als empleats i van sostreure 1.500 euros en metàl·lic i dos telèfons mòbils, i després van fugir en un vehicle de color gris ocupat per un quart individu.
Així va començar l’operació ‘Chamelo’ per part de la Policia Judicial d’Alfafar, en col·laboració amb agents de Sueca i Carlet. Després d’analitzar el modus operandi, la Guàrdia Civil va relacionar als sospitosos amb un altre robatori similar.
En aquest atracament, diumenge 3 de juny en un restaurant de Massalavés, els presumptes autors també van emprar violència extrema. A més d’utilitzar l’escopeta retallada i els ganivets, un dels lladres va intentar apunyalar a un client que es trobava en l’establiment. Van aconseguir emportar-se la recaptació, al voltant de 2.000 euros, i altres tres telèfons mòbils més.
Els detinguts accedien als establiments encaputxats i amb peces de roba ocultant rostres per no ser reconeguts. Portaven armes de foc i armes blanques per atemorir a les mates i així poder sostreure la recaptació.
En els tres registres domiciliaris simultanis en les localitats de Benimodo, Alfarp i Llombai, els guàrdies civils van recuperar tant l’escopeta retallada empleada en els robatoris com un altre pendent d’estudi, a més de dos ganivets de grans dimensions, peces de vestir, part de la recaptació i el cotxe utilitzat per als delictes. L’arma i els ganivents figuraven com sostretes en un robatori amb força en un habitatge de Simat de la Valldigna.
Una vegada identificats, la Guàrdia Civil va detenir als integrants de la banda –cinc homes i una dona amb edats compreses entre els 20 i 37 anys- com a presumptes autors en diferent grau dels delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes, trencament de condemna, robatori amb força i encobriment.
Als sis se’ls imputen tres robatoris amb violència i un altre amb força en bars i domicilis de Simat de la Valldigna, Benetússer, Alfafar i Massalavés. També dos delictes de trencament de condemna, doncs un dels presumptes autors complia pena de localització permanent domiciliària, per la qual cosa no tenia permís per abandonar el seu domicili.

Et Pot Interessar