Detenen a Simat dues persones acusades de robar en garatges comunitaris en diversos municipis

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut a una parella suposadament dedicada al robatori de trasters en 16 garatges comunitaris de tota la província des de juliol del passat any. En total, hi ha 142 perjudicats per aquests fets, segons han informat en un comunicat conjunt.

Els dos detinguts, de 37 i 30 anys, de nacionalitat espanyola, van ser interceptats a Simat de la Valldigna amb efectes sostrets instants abans de diversos trasters de l’Olleria. A més, en aquesta operació ha resultat investigat un jove de 20 anys i es continuen les recerques per al total esclariment dels fets.

Les recerques es van iniciar a Xàtiva al juliol de l’any passat quan els agents van tenir coneixement del robatori amb força en 27 trasters d’un edifici d’aqueixa localitat, en la qual els sospitosos haurien fugit en un vehicle marca Renault.

Unes setmanes després es van cometre més robatoris en trasters en diferents localitats pròximes a Xàtiva, utilitzant el ‘mateix modus operandi’. Els autors dels robatoris actuaven “amb gran rapidesa”, durant la nit en garatges comunitaris d’edificis on resideixen gran quantitat de veïns, i mitjançant la fractura dels barrets forts dels panys d’accés i de les portes de cada traster i s’apoderaven de multitud d’efectes que allí guardaven els amos.

Pel que sembla un s’encarregava de les labors de vigilància, un altre fracturava les portes dels trasters i un altre seleccionava i s’apoderava de menjar o d’objectes de fàcil venda en el mercat il·lícit com a bicicletes, cascos de moto, xicotetes eines, radials, trepants o caixes d’eines. Els agents van esbrinar que es desplaçaven en un vehicle marca Renault i que actuaven en diverses localitats de la província de València.

Els policies van aconseguir esbrinar la identitat dels sospitosos així com el cotxe utilitzat en els fets, per la qual cosa van ser interceptats a Simat de la Valldigna per agents de la Guàrdia Civil que, després de les comprovacions pertinents, els va detenir com a presumptes autors d’un delicte continuat de robatori amb força.

En aqueix moment, portaven efectes sostrets instants abans en uns trasters d’un garatge de l’Olleria. Els detinguts, un amb antecedents policies, van passar a disposició judicial.

Et Pot Interessar