Detenen a Senegal el pres escapolit del centre penitenciari del Dueso

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb les autoritats senegaleses, han detingut al Senegal aquest dilluns Guillermo Fernández Bueno, el pres escapolit de la presó càntabra del Dueso fa una setmana.

La detenció ha tingut lloc en la frontera entre el Senegal i Gàmbia i la Policia ha confirmat a través d’un examen d’empremtes dactilars la identitat d’aquest home, de 41 anys i natural de Santander. L’arrestat, l’últim domicili conegut del qual figurava a Tenerife, portava un passaport fals i tractava de creuar la frontera entre tots dos països en el moment de la detenció.

Ha sigut detingut en companyia de la seua parella, una educadora social a la qual va conéixer quan aquesta treballava com a voluntària en l’antiga presó provincial de Santander i amb la qual va fugir després d’un permís penitenciari.

Fernández Bueno complia condemna en la presó del Dueso per violar i assassinar en una cafeteria de Vitòria una empleada de la neteja l’any 2000. I compta amb una altra condemna de nou anys per una altra agressió sexual comesa abans.

Aquest reclús va eixir de la presó del Dueso a Santoña per a gaudir d’un permís d’una setmana que se li havia concedit però el diumenge dia 21, quan concloïen els set dies, no va tornar a la presó.

Per açò, des del centre penitenciari de Santoña van enviar una comunicació a totes les prefectures de la Policia Nacional i les zones de la Guàrdia Civil per a engegar el dispositiu per a la seua cerca i detenció.

Per a açò, es va facilitar a les unitats de tots dos cossos, també les especialitzades en violència contra la dona, i les seues patrulles la fotografia i la descripció del reclús per a «estar atents» per si li veren a algun lloc, tant a Cantàbria com en la resta d’autonomies.

Igualment es va fer pública la imatge d’aquest reclús perquè, si algun ciutadà els vera, avisara la Policia Nacional a través del telèfon 091 o del correu electrònic fugitivos@policia.es, a la Guàrdia Civil en el 062 o als servicis d’emergències (112).

A més, des del dijous de la passada setmana està activa un orde internacional de detenció a través de la qual s’ha demanat la col·laboració dels cossos de seguretat d’altres països.

Et Pot Interessar