DESENES DE PERSONES RESPONEN A LA CRIDA DEL MOVIMENT BNVINGUTS REFUGIATS GANDIA

Desenes de voluntaris han acudit a la crida del moviment ciutadà Refugiats Benvinguts Gandia, que en col•laboració amb l’Associació Esportiu-Cultural Bombers de Gandia, havia demanat ajuda per carregar este dimarts el material recollit, per a la qual cosa disposaven d’amb prou faenes 3 hores. En eixe temps calia carregar el miler de caixes recollides en el contenidor que partirà amb vaixell fins al port de Salónica. La resposta ha permés complir l’objectiu. 
Entre els voluntaris hi havia una dotzena d’agents de la Policia Local de Gandia i Bombers, i s’ha sobrepassat les 60 persones necessàries per a crear la cadena humana i carregar totes les caixes en eixes 3 hores de les quals es disposaven.

El moviment ha aconseguit, gràcies a la col•laboració i solidaritat de tots els ciutadans, empreses i institucions, omplir un contenidor que partirà aquesta setmana cap a Grècia, previsiblement el dijous.
Gràcies a tota la col•laboració i solidaritat, finalment s’han aconseguit arreplegar 20.000 quilos de material (botes, sabatilles, motxilles, motxilles portabebés, medicines,i productes d’higiene), distribuïdes en més de 900 caixes, que es repartirà entre els refugiats sirians a través de Xarxa Alert, una organització internacional que coordina diferents ONG i voluntaris d’ajuda a les 14.000 persones que estan retingudes en els camps a l’espera de ser retornades a Turquia, registrats en Moira, o l’opció a la qual tenen dret, l’asil, que, no obstant açò, no s’està produint.
En les dues setmanes de campanya, diverses empreses i institucions han col•laborat com a punts de recollida de material: Llibreria Ambra, Xana, Tramuntana Esports, Casa Sanchis La Tulipa, Farmàcia Ignacio Martínez, Rotusa, Centre Social Marcel•lí Pérez i Beniopa, Casal El Cabasset, Casal Jaume Primer, Escaire, Perruqueria Fusió, Oficina Mapfre Xeraco, seu Podem Dénia, campus UPV Gandia, Fundació Sinapsi, Casal Falla Plaça El•líptica, Col•lectiu LGTB, sabateria IX, Tele7 Safor, Llar Juvenil Bellreguard, Pego, ONG Ajuda a Refugiats Sirians Elx i també col•legis de Gandia, alguns ciutadans de Bunyol i de Pego.
Els ajuntaments de Gandia, La Font, Gata, Salem, Beniredrà, Daimús, Barx, Castelló de Rugat, Real de Gandia, Potries, Ador, Miramar, Bellreguard, Bufalí, El Palomar, Carrícola, Bèlgida, Alfarrasí, Castelló de Rugat i Pobla del Duc, Quatretonda, Bocairent, Benigànim, i també s’han implicat en la campanya, així com la Central de Policia Local Gandia, i els parcs de Bombers Gandia i Oliva.

Et Pot Interessar