DENUNCIEN FACILITATS PER SUPLANTAR IDENTITATS EN LA CONSULTA SOBRE LES FESTES DE TAVERNES

Dimarts 9 de febrer va començar el període establert per l’Ajuntament perquè els veïns majors de 13 anys o que vagen a complir 14 en 2016 donen la seua opinió sobre el model de festes, on a més de qüestions sobre la durada de les festes o la distribució dels dies grans, una de les preguntes més polèmiques és la de si la població vol seguir celebrant actes que impliquen l’ús d’animals com són els bous al carrer o el tir i arrossegament.

Però a més de rebutjar esta consulta per no considerar-la ètica, des de la Plataforma Carles Pinazo denuncien la falta de garanties i de transparència d’un procés en el qual les preguntes no es coneixen fins al mateix moment d’accedir a l’enquesta i on sols es necessita el DNI i la data de naixement per a votar. Així, segons Frare, «la suplantació electoral és extremadament fàcil, i jo mateix puc votar en nom de l’alcalde Jordi Juan. A la web de l’ajuntament està la seua data de naixement i, gràcies a internet, m’ha costat menys d’un minut trobar el seu DNI. Les dades personals de membres de l’oposició, com el popular Manolo Vidal, també es poden trobar en pocs minuts».
Des de les associacions contràries al maltractament animal asseguren que no faran campanya demanant el no als bous carrer perquè «ha quedat clarament demostrat que esta consulta és una estafa feta a la mesura de l’alcalde per a aconseguir el vist i plau a les festes amb animals». Si, com s’ha vist, qualsevol amb accés a Google pot obtindre les dades personals d’altres veïns i veïnes de Tavernes, les entitats animalistes dubten del bon ús que persones amb accés a grans bases de dades com les que tenen les agrupacions locals dels partits polítics o altres organitzacions, puguen fer d’esta informació.

Et Pot Interessar