15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Demarcació de Costes arriba tard en l’actuació d’emergència a les platges de Tavernes

– Demarcació de Costes ha preparat l’informe d’emergència per a la reposició d’arena en les platges de Tavernes

– El Ministeri de Transició Ecològica ja té l’informe que detalla la necessitat de declarar la zona d’emergència i fer una regeneració urgent en les platges de Tavernes, la qual no podrà executar-se abans de Setmana Santa

– L’alcalde Sergi González ha declarat que “el Ministeri ha d’actuar d’emergència i ha d’aportar una gran quantitat d’arena per a protegir les edificacions davant nous temporals i que permeta l’accessibilitat a tota la costa vallera com més aviat millor”

El Ministeri de Transició Ecològica ja disposa de l’informe tècnic que ha preparat la Demarcació de Costes per a declarar la platja de la Goleta i la zona nord de la platja de Tavernes com a zones d’emergència després de l’últim temporal. La declaració d’emergència agilitzaria els tràmits i l’execució de les actuacions urgents de reposició d’arena per a pal·liar la forta regressió i protegir les edificacions de la força del mar.

Tavernes Reunió Demarcació de Costes

El cap de Demarcació de Costes, Antonio Cejalvo, el director general d’Administració Local, Antoni Such, i el director territorial de Presidència de la Generalitat, Francisco Molina, s’han reunit amb l’alcalde Sergi González i amb membres de la corporació municipal per a valorar la situació i veure en primera persona les afeccions en la platja.

No obstant, tot i que el Ministeri de Transició Ecològica declare la zona d’emergència, s’ha transmés que els terminis no permetrien que l’aportació d’arena arribe a les platges de Tavernes abans de Pasqua.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, s’ha mostrat contrariat perquè “les actuacions s’estan dilatant massa i això ens suposarà un impacte negatiu en Setmana Santa. Almenys esperem que pel bé de la platja de Tavernes s’atenguen les nostres peticions i s’acceleren els tràmits per a regenerar l’arena perduda, perquè la situació actual és dramàtica”.

“El Ministeri ha d’actuar d’emergència i ha d’aportar una gran quantitat d’arena que siga suficient per a protegir les edificacions davant nous temporals i que permeta l’accessibilitat a tota la costa vallera com més aviat millor”, ha sentenciat.

Articles relacionats