17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Defensa desplega a l’Exèrcit de Terra a Gandia per la lluita contra el COVID-19

– El Ministeri de Defensa desplega l’Exèrcit de Terra a Gandia per contribuir a la lluita contra el COVID-19

– La Brigada de Paracaigudistes (BRIPAC) ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de Gandia i els regidors competents per a la gestió de la crisi sanitària, per tal de coordinar i garantir el compliment de les normes davant l’estat d’alarma

En el context de la lluita contra el COVID-19, el Ministeri de Defensa ha desplegat a l’Exèrcit de Terra a Gandia per donar suport a les autoritats civils i Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat després de decretar-se l’estat d’alarma’ per la crisi del coronavirus.

A primera hora del matí, l’alcaldessa Diana Morant, ha rebut una telefonada del Coronel de la Base ‘General Almirante‘ de Marines, José María Ínigo, per informar-la de l’enviament de components de la brigada ‘Almogávares VI’ de Paracaigudistes (BRICAP), pertanyent al Regiment de Cavalleria ‘Lusitania‘ número 8, i de la seua comesa de col·laboració en la ciutat.

Posteriorment, quan la brigada ha arribat a Gandia, el tinent Juan José Montero ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa i els regidors que han estat designats com a competents per a la gestió de la situació de la crisi sanitària a Gandia a l”estat d’alarma’, segons el Decret d’Alcaldia del 15 de març de 2020, el qual s’aplica en l’àmbit local les mesures de Reial Decret 463/2020 del 14 de març del Govern d’Espanya. I aquests són el regidor delegat de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau; l’edil delegada de Sanitat i Salut Pública, Liduvina Gil; i regidor delegat de Govern Interior, José Manuel Prieto. Així mateix, també ha participat en la reunió l’Intendent Cap Principal de la Policia Local, Marc Cuesta.

En aquesta trobada, l’alcaldessa ha donat compte del dispositiu i dels recursos posats en marxa a Gandia per garantir les mesures de l”estat d’alarma’ i cobrir les necessitats bàsiques de la ciutadania així com de totes les mesures que s’han adoptat durant els últims dies. Per la seua banda, el tinent Montero ha explicat les tasques que té encomanades la Brigada a la ciutat. Aquesta unitat exercirà, a peu i sense armament, en els pròxims dies tasques de reconeixement a Gandia per col·laborar en garantir el compliment de les mesures establides per l‘estat d’alarma’. Així mateix, s’ha posat a disposició de l’autoritat civil de la ciutat.

Segons Montero, per a l’Exèrcit és “un orgull poder col·laborar i donar suport a la ciutadania de Gandia“. L’Exèrcit de Terra, habituat al contacte amb la població civil, “ve a proporcionar seguretat i a transmetre confiança en aquest estat d’alarma”.

Per la seua banda, Diana Morant ha assenyalat que “estem veient com les mesures van en augment perquè seguim en una situació d’alarma sense precedents. Demanem a la ciutadania la màxima col·laboració i el compliment de les mesures del Govern d’Espanya. La millor manera d’ajudar és seguir les indicacions i quedar-se a casa”.

LA UNITAT

El Regiment de Cavalleria “Lusitania” núm. 8 pertany a la Brigada “Almogavares VI” de Paracaigudistes (BRIPAC) i està ubicat a la Base “General Almirante” de Marines, a València. Fa 89 anys que està  en terres valencianes i molt vinculat a la Comunitat Valenciana.

Amb més de 300 anys d’història, és una de les unitats més glorioses de la Cavalleria i de l’Exèrcit de Terra espanyol. Està dotat d’un modern material, armament i vehicles de combat que responen a les exigents capacitats que la Cavalleria Paracaigudista necessita avui en dia com són: la velocitat, mobilitat i potència de foc.

Des de 1995 els nostres esquadrons han desplegat en missions internacionals com Bòsnia, Kosovo, Iraq i Líban. Posseeix la Medalla d’Or de la ciutat de València i nombroses condecoracions per la seua brillant historial i fets d’armes al llarg dels seus tres-cents deu anys d’història.

Articles relacionats