14.6 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Declarada la nul·litat de la urbanització Canyades I d’Oliva

• Aquest acord del Ple suposarà donar compliment a la Sentència judicial, i l’inici del Pla d’Acció per acabar amb els problemes, i donar per finalitzada la urbanització

Ajuntament dOliva
Ajuntament d’Oliva

L’Ajuntament d’Oliva va aprovar ahir, en el plenari ordinari del mes de novembre i amb els vots a favor del govern (PRO i UCIN) i Compromís, i l’abstenció de PSPV-PSOE i PP, la nul·litat dels Projectes d’Urbanització i de Reparcel·lació de Canyades I. El consistori ha donat compliment així a la Sentència 123/2023, de 2 de març, de la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Després d’anys de litigis, aquest acord plenari permetrà que l’Ajuntament d’Oliva torne a estar en condicions de determinar les actuacions necessàries per a l’acabament de la urbanització.

Amb aquest acord es torna al punt de partida de la tramitació, i s’iniciarà un seguit d’actuacions constants per intentar resoldre tota la problemàtica, en un termini màxim de dos anys.

Joan Mata, regidor d’Urbanisme: «Vull ser prudent i no generar falses expectatives. En aquest, i altres assumptes urbanístics de gran importància, volem treballar-los amb calma, amb prudència i amb rigor, sense presses, però sense pausa. El govern d’Oliva té, com a un dels seus principals objectius, la depuració i resolució de problemes urbanístics. Són moltes (quasi totes les de platja) les urbanitzacions que tenen dificultats latents i, el de Canyades I, és un dels que començarà a resoldre’s a partir d’ara».

Segons ha explicat el regidor de l’àrea, a partir d’ara es procedirà a actuar en dos fronts: el Projecte de Reparcel·lació i el d’Urbanització:

• Respecte al Projecte de Reparcel·lació (PR)

Es procedirà a declarar conclusos i arxivar tots els expedients vius de la reparcel·lació i iniciar el procediment per formular un Projecte de Reparcel·lació, sobre la base de l’anterior, amb les pertinents correccions, tot unint a l’expedient el projecte anterior, en execució d’allò que s’ha acordat en l’acord plenari de 24 de setembre de 2021; incloure el vial 7-a, com a demanial municipal; adequar les superfícies als mesuraments realitzats per l’Ajuntament i garantir l’existència dels drets de tercers inscrits al Registre de la Propietat.

• Respecte al Projecte d’Urbanització (PU)

S’incorporarà a l’expedient el PU aprovat el 13 de juliol de 2009, i començarà a treballar-se sobre el projecte esmentat, tornant a estudiar-lo i ajustant-lo a les sentències. És en aquest punt on es revisarà tot el referent a possibles obres mal executades.

A més, tot i que la tramitació s’impulsarà des de la delegació d’Urbanisme i tal com va explicar en el plenari el mateix Joan Mata, a partir d’ara serà la Junta de Govern Local, com a òrgan col·legiat i amb representació de tots els grups municipals, qui adopte els acords oportuns per a la regularització de la gestió de la Urbanització Canyades I.

Joan Mata: «com sempre hem defés, els grans assumptes s’han de treballar conjuntament, per garantir la unitat d’acció. Com a regidor d’Urbanisme impulsaré tots els treballs per resoldre Canyades I, però és important que els acords s’adopten amb coneixement de totes les forces polítiques, i així anem a fer-ho. La Junta de Govern Local, amb representació de tots els partits, serà qui adoptarà o no els acords que com a regidor d’Urbanisme puga proposar».

Articles relacionats