15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

‘Cultura als Barris’ dedica una jornada a la memòria de Toni Medina i la salut mental

  • Demà dissabte, 10 de desembre, des de les 10.00 h fins les 14.00 h, al recinte de l’skatepark de Gandia situat al barri de Roís de Corella.

Aquest dissabte, 10 de desembre, torna una nova edició de ‘Cultura als Barris’. En aquesta ocasió, es realitzaran unes jornades dedicades a la memòria de Toni Medina. Seran al recinte de l’skatepark de Gandia situat al barri de Roís de Corella (Carrer de la Partida de Palmers, nº93).

Les jornades començaran a les 10h fins les 14h amb, en primer lloc, la inauguració de la placa en memòria de Toni Medina. Tot seguit hi haurà una exhibició d’skate i grafitis i després es faran tallers i un espai de recursos de les entitats de Col·lectiu Öbertament i Asaem Salut Mental La Safor.


A les 12h tindrà lloc la xerrada ‘Parlem del Suïcidi’. Dos hores més tard, a les 14h hi haurà un dinar a càrrec de la Fundació Espurna. Com a colofó del dia, de 17 a 21h tindrem un micro obert de rap (cal apuntar-se al mail
microobertskatepark@gmail.com) i finalment un concert del grup ‘Oceans’.

Liduvina Gil, regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, ha assenyalat al respecte que «portem tot l’any treballant pel benestar emocional i la salut mental de la ciutadania i fem aquest acte que té una part commemorativa i una altra de guanyar-li a la vida». Pel que fa a la xerrada ha explicat que «es tracta d’obrir un diàleg amb els assistents per poder aprendre a detectar senyals d’alarma que ens indiquen que una persona estimada està en risc de cometre una temptativa de suïcidi i com ajudar-la».

Per la seua part, el regidor de Cultura, Nahuel González, ha afegit: «Convidem a tota la ciutadania a aquest acte que, a proposta de tots els amics, companys i gent de l’skate park de Gandia, rendirem homenatge i treballarem el suïcidi perquè ell va ser una víctima d’aquest acte».

A més, ha incidit en el treball que s’ha de continuar fent des de les entitats per combatre aquesta lacra: «És un moment on totes les administracions públiques i la societat civil hem de treballar per erradicar aquesta lacra i més des de la cultura popular i des d’un espai com és l’skatepark on tants joves acudeixen a diari».

Finalment, el representant de l’organització «Amics de Toni Medina», Martín Ivanov Petrov, ha expressat: «L’acte està molt enfocat en visibilitzar a les múltiples malalties mentals que existeixen entre joves i majors. Voldria agraïr a l’Ajuntament de Gandia, l’escola d’skate de Gandia i a Monduber Skate Shop per fer que tot açò siga possible».

Articles relacionats