25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

Creu Roja Gandia premiada per la conscienciació mediambiental

 Liliana Perello Creu Roja Gandia i Rosa Montesa especialista en reciclatge creatiu.

• “El mural de la vida” confeccionat per més de 60.000 taps reutilitzats és distingit com a projecte singular en l’encontre anual del voluntariat amb motiu del Dia Mundial de Creu Roja.

L’àrea mediambiental de l’assemblea de Creu Roja Gandia està d’enhorabona pel reconeixement com a projecte singular i emblemàtic en l’àmbit provincial del “Mural de la Vida”. El premi s’ha atorgat per la tasca de conscienciació mediambiental que s’ha aconseguit amb aquest tipus d’accions en col·laboració, que ha permés la creació d’un mural gegant al parc Ausiàs March de Gandia.

Al treball, realitzat amb 60.000 taps reutilitzats, han participat durant 9 mesos voluntaris del Consell dels Joves, d’ASAEM i més de 3.000 xiquets de Centres Escolars que han arreplegat, classificat i apegat els taps. Cal recordar que han estat a l’organització amb Creu Roja Gandia el Consorci de Residus V5-COR i l’Ajuntament de Gandia.

A la gran festa del voluntariat celebrada el dissabte 1 de juny al Bioparc de València s’han aplegat més de 650 persones procedents de les assemblees de la província. A més de Gandia s’han premiat els projectes de Villar del Arzobispo “Mujeres que abren caminos” que ret homenatge a les dones de la Serrania per aconseguir majors llibertats; l’assemblea d’Aldaia per “Carta dels desitjos” que aconsegueix joguets per als xiquets necessitats; i de València s’ha reconegut el projecte de voluntaris al Centre de Salut República Argentina mitjançant l’acompanyament a persones majors de 75 anys que viuen a soles.

Durant 2018 Creu Roja ha intervingut en la província sobre 449.752 persones, gràcies al suport de 8.803 voluntaris i 56.837 socis, dels quals 788 són empreses.

Articles relacionats