10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Les Corts aproven el pressupost del Consell amb el suport final de Podem

El ple de les Corts Valencianes ha donat llum verda als Pressupostos de la Generalitat de 2018, que el propi Consell va qualificar com “100% Botànic” per a “asseure el futur de la Comunitat Valenciana”, gràcies al suport de PSPV, Compromís i Podem, grup que finalment ha validat els comptes malgrat les reticències mostrades en un primer moment en considerar, malgrat els avanços, que no s’havien atès suficientment les seues prioritats en matèries com vivenda.

Els pressupostos per al pròxim exercici contemplen 19.956 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 12,6% respecte als comptes de 2017, dels quals 15.224,1 milions, un 6,7% més, són per a despesa no financera. Un any més, arrepleguen els 1.325 milions “reivindicatius” en compensació per l’infrafinançament, la qual cosa ha valgut a PP i Cs per a qualificar novament els comptes d'”irreals” i “ficticis” i votar en contra. Els ‘agermanats’, exdiputats de la formació taronja, s’han abstingut.

Si bé PSPV i Compromís no van dubtar des del primer moment a defendre aquests pressupostos “digníssims” per a continuar “millorant la vida de la gent i engegar el teixit productiu”, Podem no va mostrar especial entusiasme, ja que malgrat admetre que va haver-hi avanços en les negociacions durant l’elaboració dels comptes, va matisar que eren “insuficients” per la “falta de concreció del Consell en algunes mesures que plantejaven”.

Així, van indicar llavors que no estaven en disposició de donar el seu vot a favor, encara que van apel·lar al diàleg parlamentari per a aconseguir els avanços que la formació morada s’havia marcat per a seguir avançant en la senda de l’Acord del Botànic. Finalment, durant la tramitació han sigut incorporades al text nombroses de les seues propostes, la qual cosa ha permès que finalment hagen donat el seu beneplàcit a la llei de pressupostos.

Articles relacionats